Parkeerdruk en verkeersstroom blijven in Hasseltse Casterwijk

Standaard

Op donderdagavond 2 juni 2016 werd in de Hasseltse Welzijnscampus toelichting gegeven over de veranderingen inzake het parkeerbeleid in de Casterwijk vanaf 1 september 2016. Vooreerst was er nog geen sprake van een ondergrondse parking, omdat het MER-plan nog niet voltooid is. De parking achter en voor het CCHA wordt een gratis park & walk parking. Een aantal straten kort bij de boulevard worden betaalzones. Hier worden vrij dure palen geplaatst, waar men zijn parkeerplaats kan betalen. In deze betaalzone kan elke inwoner maximaal 2 gratis parkeerplaatsen krijgen. De overige straten blijven blauwe zone zoals momenteel het geval. 

De drukke verkeersstroom in de Casterwijk zal niet afnemen, aangezien de parking aan het CCHA nog steeds gratis blijven, terwijl een kleine parkeervergoeding die stroom wat ka+n milderen. Ondanks de Corneliusstraat binnenkort terug volledig wordt opengesteld, zal het verkeer door de Casterstraat – de straat met de zwarte vlaggen – niet spectaculair afnemen. Verder zullen de straten – die net niet in de betaalzone liggen zoals de Rodenbachstraat, Casterstraat en Oude Luikerbaan – vanaf 1 september 2016 een grotere parkeerdruk kennen van auto’s die zoeken naar toch nog een gratis parkeerplaats voor 2 uren of iets meer. 

Voor de Casterwijk is het parkeerbeleid samen te vatten in niet slecht maar ook geen verbetering. Aan de verkeersdrukte wordt niets gedaan. De kleine wijzigingen blijven er voor zorgen dat de omgeving rond het stadspark een zone is om gratis parkeerplaatsen te komen zoeken. Belangrijk zal zijn dat de parkeerwachters goed de blauwe zone komen controleren en niet enkel de betaalzones die vanaf 1 september 2016 meer opbrengen. Het kritisch oog van de buren en van het actiecomité Red ons Stadspark bljiven de zaak op de voet volgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.