Limburgse Jeugdraad bedankt Goe-Gespeeld!-gemeente Meeuwen-Gruitrode

Standaard

Tijdens de gemeenteraad van 31 maart 2016 bedankt de Limburgse Jeugdraad op een speelse manier de gemeente Meeuwen-Gruitrode voor de inspanningen die zij doen om kinderen en jongeren voldoende speel- en ontspanningsruimte te geven.

Een delegatie van de Limburgse jeugdraad trekt op donderdag 31 maart 2016 naar de eerste Limburgse Goe Gespeeld!-gemeente, Meeuwen-Gruitrode. Ze bedanken daar de gemeenteraad voor hun inspanningen voor spelende kinderen en jongeren. De plaatselijke jeugd laat met een Viking Kubb-moment zien dat er in Meeuwen-Gruitrode ook echt ‘goe’ gespeeld wordt.

“Een belangrijke bezorgdheid van de jeugd in onze provincie is dat er genoeg plaats moet zijn om te spelen en samen te zijn in de openbare ruimte”, zegt Sarah Plessers, ondervoorzitster van de Limburgse Jeugdraad. “Door te spelen en rond te hangen op zoveel mogelijk plaatsen ontdekken kinderen en jongeren hun buurt en de grote wereld, en leren ze samenleven. Ook voor jeugdbewegingen, speelpleinen en ander jeugdwerk is voldoende speelruimte in de buurt van hun lokalen van levensbelang.”

Daarom zet de Limburgse Jeugdraad haar schouders onder de Goe Gespeeld!-campagne. Goe Gespeeld! is een project van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, De Ambrassade, KLJ, KSA, Scouts en Gidsen Vlaanderen, Chirojeugd Vlaanderen, Mediaraven en Kind & Samenleving. Het wil gemeenten, jeugdraden en jeugdwerkers aanzetten om in te zetten op plaats voor kinderen en jongeren in de openbare ruimte.

 In Limburg zijn er op dit moment tien Goe Gespeeld!-gemeenten: Beringen, Genk, Hamont-Achel, Hasselt, Hechtel-Eksel, Lommel, Maaseik, Meeuwen-Gruitrode, Overpelt en Riemst. De Limburgse Jeugdraad bedankt deze gemeenten nu voor hun inspanningen en stimuleert tegelijk andere gemeenten om ook Goe Gespeeld!-gemeente te worden. Alle Limburgse Goe Gespeeld!-gemeenten ontvangen net als Meeuwen-Gruitrode de komende weken een cadeautje en een officieel Goe Gespeeld!-plakkaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.