Laat Hasseltse Casterstraat geen Casterbaan worden!

Standaard

Sinds de invoering van éénrichtingverkeer in onder andere de Casterstraat en Harpstraat om de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in de Casterwijk te verbeteren, klagen vooral de bewoners van de Casterstraat terecht over de toename van het verkeer tussen de Maastrichtersteenweg en Kunstlaan en de hogere snelheden. Ook het parkeren voor buurtbewoners wordt moeilijker in het tweede deel van de Casterstraat vanaf de Kunstlaan wegens geplaatste parkeerverbodsborden.

Begin 2016 zijn de bewoners van de Casterstraat bij schepen El Ouakili geweest voor een gesprek om dit aan te klagen. Het stadsbestuur heeft vervolgens een hertelling van de verkeersdrukte in de Casterstraat gedaan met als resultaat dat de voorziene 240 wagens per uur ruim overschreden werd door 440 auto’s per uur.

Het comité van de Casterstraat en dat van Red ons stadspark hebben nu met elkaar kennisgemaakt en vergaderd om de snaren gelijk te stemmen qua betere en veiligere mobiliteit in de ganse hopelijk betere leefbare en bereikbare Casterwijk. Zeker als de ondergrondse parking op de Kunstlaan een feit wordt. 

Het enige wat de bewoners van de Casterstraat willen is dat het geen Casterbaan wordt. Ook met de verzuchtigingen van de bewoners van de Harpstraat en Stadsomvaart moet worden rekening gehouden, best steeds in overleg.

http://www.redhetstadspark.info

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.