Toegang Ethias Arena blijft heel moeilijk voor mensen slecht te been

Standaard

Het bijlange niet helemaal uitverkochte concert van André Rieu op zaterdag 27 februari 2016 in de Hasseltse Ethias Arena bracht nochtans zeker na de pauze de nodige sfeer. Misschien zitten de te dure tickets daar voor iets tussen. In de zijbeuken bleven zeteltjes leeg. Wat belangrijker is, zijn de vele klachten van oudere mensen slecht te been, die het heel moeilijk en zelfs gevaarlijk vonden om op de steile trappen zonder leuningen en met ondersteuning, op hun plaatsen te geraken. Gehandicapten in rolstoelen zaten goed op de gereserveerde eerste rij, kort bij het podium. Ook de vele trappen op weg naar de toiletten was echt moeilijk voor slecht te been zijnde ouderen. 

Maar dat is nog niet alles. Ouderen met een gehandicaptenkaart die toekwamen rond 19u, moesten na aanschuiven op de Singel en Universiteitslaan op zoek naar een parkeerplaatsje voor hun wagen. De aanduiding van gehandicaptenparking aan de Ethias Arena is allesbehalve goed aangeduid en die er waren bij de ingang, waren al lang bezet, waardoor ze zich moesten parkeren op een smalle parkeerplaats tussen de wagens na heel wat gevulde parkingrijen. Hun ticket verzekerde hen van een gereserveerde plaats, die er niet meer was. 

Al bij al genomen wordt de veiligheid van een minder mobiele persoon, die niet in een rolstoel zit, niet hoog ingeschat door het bestuur van de Ethias Arena. Bovendien zitten de parkingen bomvol bij een samenloop van evenementen op de site.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.