Limburg maakt zich op voor tentenkampen?

Standaard

In een interview op woensdagochtend 4 februari 2016 op Radio 1 deed Vlaams woonminister Liesbeth Homans (N-VA) alsof haar neus bloedde, toen de journalist haar een vraag stelde, hoe zij de grote woningnood kan oplossen in Vlaanderen.

Immers de erkende vluchtelingen beginnen geleidelijk hun asielcentra te verlaten en krijgen twee maanden de tijd om een geschikte huisvesting te vinden op de private woningmarkt, waar beschikbare, te betalen en goede woongelegenheden schaars zijn en onderhevig zijn aan hogere huurprijzen. Het tekort aan goede woningen op de private markt zal dermate toenemen.

De sociale huisvesting kampt trouwens met ellenlange wachtlijsten van Vlamingen op zoek naar een goede en betaalbare woningen en dan komen er nog de erkende vluchtelingen bij. Een woningcrisis op de private huurmarkt is in de maak. Huisjesmelkers maken zich alvast klaar om hun zakken te vullen door een kortzichtig beleid van Homans, die 11 bevoegdheden onder zich heeft.

Trouwens wanneer de Vlaamse overheid de woonnormen op de private woonmarkt onvoldoende vindt, wordt het krot onbewoonbaar verklaard en kan zogezegd er niemand meer in wonen, totdat het gerenoveerd is.

We hebben er geen goed oog in in de huisvesting van alle erkende vluchtelingen, ondanks het OCMW van Hasselt al meer dan de helft van de 60-tal toegewezen erkende vluchtelingen kan onderbrengen in huurwoningen. De dakloosheid in Limburg zal zeker toenemen en mogelijk krijgen we hier ook op termijn tentenkampen gelijk aan de Franse kust. Zo denkt Toon Machiels van het Hasselts Huurderssyndicaat er ook over.

http://www.huurderssyndicaat.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.