PXL biedt nodige attest bedrijfsbeheer tijdens studie!

Standaard

In een interview op redactie.be had minister Muyters het over de startpremie voor ondernemende studenten. Hierop reageerde Ben Lambrechts als algemeen directeur van de PXL Hogeschool, dat de PXL het nodige attest van bedrijfsbeheer tijdens de studie ook aanbiedt.

Jongeren die nog tijdens hun studies een bedrijf willen opstarten, kunnen voortaan geld krijgen van de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen, dat is een investeringsmaatschappij voor de Vlaamse economie. Dat heeft Vlaams minister voor Economie Philippe Muyters (N-VA) vandaag aangekondigd. 

Hogeschool PXL juicht deze initiatieven sterk toe. Jongeren die ondernemend zijn moeten alle kansen krijgen. Zijn zijn immers onze toekomst en zullen voor welvaart en welzijn zorgen.

Om in aanmerking te komen voor de financiering moet de student eerst enkele economische vakken volgen. Daarna kan hij een attest om een eigen onderneming op te richten en startkapitaal krijgen.

Daarom biedt onze Hogeschool PXL voor deze doelgroep vanaf 21 maart 2016, dit academiejaar de mogelijkheid om het attest bedrijfsbeheer te behalen. 

Studenten moeten niet meer wachten tot ze hun bachelordiploma behaald hebben om hun eigen bedrijf op te starten. Nog tijdens hun opleiding kunnen ze de basiskennis verwerven om met kennis van zaken een onderneming op te starten. De cursus bestaat uit minstens 5 studiepunten, verspreid over ten minste 3 maanden.

Inhoud:

 • Enkelvoudige boekhouding en inleiding dubbele boekhouding
 • De belasting op de toegevoegde waarde (BTW)
 • Opstellen balans en resultatenrekening en financieel plan
 • Investeringsbeslissingen, kostenanalyse en voorraadbeheer
 • Marketing, commercieel beleid en de handelsdocumenten
 • Burgerlijk recht en handelsrecht
 • De vestigingswetgeving, de wet op de handelspraktijken, het huurrecht
 • De verschillende vennootschapsvormen
 • Sociaal en fiscaal recht (belastingen)
 • Sociaal statuut van de zelfstandige
 • Ondernemend denken

Vanaf volgend academiejaar zal dit via e-learning worden aangeboden in samenwerking met de UHasselt. Dit opleidingsonderdeel zal volledig afgestemd worden op de gevraagde inhoud zoals beschreven in art. 6 KB van 21 oktober 1998.

De voordelen voor de studenten om het attest bedrijfsbeheer nog tijdens hun opleiding te behalen, zijn talrijk. Ze kunnen niet alleen sneller starten met hun onderneming, maar ook tijdens de cruciale opstartfase nog gebruikmaken van begeleiding door hun hogeschool of universiteit in PXL-UH-student-startup. Hierdoor stijgt hun kans op succes aanzienlijk. Studenten uit alle opleidingen kunnen het door de Vlaamse overheid erkende attest behalen. Zodat ook toekomstige  leraars, verpleegkundigen, technici enz op één semester de financiële, commerciële en juridische basiskennis kunnen verwerven om een eigen bedrijf te starten en de haalbaarheid van hun project te toetsen.

Hogeschool PXL en de Universiteit Hasselt doen al langer dan vandaag forse inspanningen om het ondernemerschap te bevorderen. 

Ook LRM heeft reeds langer klimopleningen http://www.lrm.be/klimop-lening en voorzag startkapitaal voor de JCI 18-28. 

Zo mochten niet minder dan 5 van de 6 finalisten JCI uit de stal van PXL-UH Studentstartup komen.

http://www.pxl.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.