Sp.a wil dat N-VA minder vragen stelt

Standaard

Opmerkelijk oproep op het einde van de eerste gemeenteraad van 2016. “Stel wat minder vragen,” richtte de sp.a zich tot de N-VA. “Ze zouden beter hun schepenen en burgemeester vragen om een degelijk beleid te voeren. Dan zijn er geen vragen nodig,” reageert Jan Wouters (N-VA). 

“We begrijpen natuurlijk dat de sp.a heimwee heeft naar het vroegere afspiegelingscollege waar iedereen gedwee ja knikte bij elke beslissing van het schepencollege. Na een half uurtje was je van die vervelende gemeenteraad af en kon je naar huis of naar wat je die avond nog voor leuks gepland had. De zitpenning werd er niet minder om,” aldus Jan Wouters.

“We begrijpen het ook dat de sp.a het niet plezant vindt om tegenwoordig zo’n volle twee (!) uur stil te moeten zijn en gedwee te moeten aanhoren hoe de schepenen zich proberen te verdedigen tegenover het stevige oppositiewerk van de N-VA.”

“Maar door aan ons te vragen om minder, liefst helemaal geen, vragen meer te stellen, vergist de sp.a zich. Ze richten zich beter tot hun eigen schepenen en burgemeester. Vraag hen om een degelijk beleid te voeren. Dan zijn vragen overbodig.”

Luisteren

“Een zebrapad aan een school dat maar niet wordt aangelegd. Dat vinden wij belangrijk genoeg om op de gemeenteraad te brengen. Met resultaat, trouwens. Het zebrapad lag er nog voor de gemeenteraad begonnen was. Geheel toevallig net na het indienen van onze vraag. Een fietspad in Spalbeek dat een onduidelijke en gevaarlijke verkeerssituatie creëert. Dat vinden wij belangrijk genoeg om op de gemeenteraad te brengen. De veiligheid in de uitgangsbuurt. Dat vinden wij belangrijk genoeg om op de gemeenteraad te brengen.”

“En dat oppositiewerk blijkt ook hoognodig. De schepenen schieten immers pas in actie als de N-VA er een vraag over stelt.”

“Mocht de sp.a twee – ocharme – uurtjes stilzitten wat moeilijk vinden dan hebben we nog een advies. Neem een goed boek mee of speel – zoals al heel wat leden van jullie partij – wat spelletjes op je Ipad. Maar laat de N-VA haar werk doen. Oproepen zoals die op de vorige gemeenteraad stimuleren ons enkel nog meer om het stadsbestuur te ondervragen over hun wanbeleid. De inwoners van Hasselt weten dat ze bij ons wél terecht kunnen. Wij vinden hun bekommernissen wél belangrijk genoeg. Wij luisteren wél naar de Hasselaren én gaan wél over tot actie,” besluit Wouters.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.