Diepenbeekse studenten niet akkoord met opgelegde maatregelen van burgemeester

Standaard

ratingStudenten in Diepenbeek zijn niet tevreden met de huidige gang van zaken. De burgemeester heeft besloten dat evenementen in de Fitlink niet langer door mogen gaan dan 3u vanaf 2016. Na hevig protest van de studenten in vorm van een petitie en een hele hoop reviews op de pagina Gemeente Diepenbeek, houdt de gemeente nog een rating van 1,4 sterren op 5 over”, stelt student Nick Wessaert.

“Er is overleg geweest met de studenten. Als ik tegen een professor zeg dat ik maar één keer enquêtes ga afnemen in de agora na 18u, gaat die mij ook veel commentaar geven. Dus stop met u eigen te verdedigen en alleen te denken aan de bewoners van Diepenbeek. Als je studenten wil (en ook de extra jobs, en economische activiteiten die daarbij gepaard gaan) moet je de overlast van de studenten daar maar bij nemen!”, aldus student Wilko Janssens. 

Zo te zien zitten de maatregelen van burgemeester Patrick Hermans erg hoog, net vóór de praesesverkiezingen, waarin elke kandidaat een fuif geeft om zoveel mogelijk stemmen achter zijn of haar naam te krijgen. Die fuifperiode wordt nu met één week ingekort, ze moeten stoppen om 3u, organisatoren moeten opleiding volgen voor fuifcoach & in- en uitlopen in de Fitlink wordt aan banden gelegd. Het zijn allemaal maatregelen om de overlast van de buren tegen te gaan, na herhaaldelijke waarschuwingen volgens burgemeester Hermans.

We hopen dat de gesprekken verdergaan en zullen uitmonden op een alternatieve oplossing, waarbij afspraken permanent worden gerespecteerd en opgevolgd & niet verzwakken in tijd, waarbij de oude onhoudbare toestand voor de buren terugkeert.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s