MNM: Bezin vooraleer je begint

Standaard

MNM heeft het oplaten van 10.000 plastic ballonnen in het kader van De Warmste Week voor Music for Life van Studio Brussel voor 17 december 2015 afgeblazen, door het hevige online protest op de sociale media op initiatief van Toon Eerdekens, die er niet heen kon kijken om de actie via een massale reactie een halt toe te roepen. Grote kans bestaat dat het neergevallen plastic van de ballons terechtkomt in de magen van vissen, dolfijnen en vogels om zo ook de menselijke voedselketen te bedreigen.

Voor Toon Eerdekens is dit niet de eerste keer, dat hij een beroep doet op de sociale media om initiatiefnemers van zo’n waanzinnige acties om de zwerfvuilberg almaar te vergroten in plaats van hem in te krimpen. Zo was Eerdekens te laat bij de verjaardagsviering van JBC met ballonnen bij de particulieren. Een film achteraf bracht JBC wel op groenere gedachten en zo moet MNM ook reageren na deze aflassing van hun actie. Dat hopen we toch tenminste.

Het probleem van de plastic zwerfvuilberg met de nodige dramatische gevolgen voor mens en dier is nog niet goed doorgedrongen in onze maatschappij, ondanks de ecologische bewustwording voor een kleinere ecologische voetafdruk op ons klimaat groter wordt. Toch zijn commerciële en eigenbelangen bij sommige instellingen, organisaties en individuen nog steeds groter dan de gemeenschappelijke belangen met de nodige consequenties tot gevolg.

Daarom dat wij zeggen tegen MNM en andere instanties: bezin grondig vooraleer je begint!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s