Gama Putra is gebeten hond

Standaard

Gama Putra heeft zich na het verschijnen van een felicitatiebrief van burgemeester Hilde Claes voor zijn inspanning op de positieve voorstelling van Hasselt teruggetrokken uit de FB-groep Djie zeit van Hasselt…. Aanleiding waren de heftige reacties van enkelingen, die hem en de burgemeester Hasselt kwalijk namen door Hasselt te positief, maar niet meer realistisch met ook zijn mindere kanten voor te stellen.

Gama is van Indonesische afkomst, maar zes jaar geleden settelde hij zich in Hasselt. Hij werd hier goed ontvangen, dat hij zich een beetje schuldig voelde om iets terug te doen. Hij heeft de lokale sociale media ontdekt en trekt met fototoestel door Hasselt – vooral als het donker is – om mooie foto’s te maken op diverse plaatsen in onze stad en ze vervolgens te posten op die sociale media.

In het begin werd hij bejubeld door de bovengenoemde FB-groep en op Instagram, dat hem stimuleerde om kort na elkaar foto’s te posten onder de noemer #IloveHasselt. Maar helaas mooie liedjes duren niet lang, want negatieve reacties op een felicitatiebrief van de burgemeester deed hem inkrimpen met de verdwijning van al zijn posts.

Toch kan hij zijn positieve bedrijvigheid nog altijd kwijt in onder andere zijn eigen FB-pagina I love Hasselt. Hij mag zich echter niet laten kennen als een slachtoffer van negatieve kritiek en moet zeker zijn activiteiten blijven voortzetten.

We snappen burgemeester Hilde Claes ook niet, waarom zij zomaar iemand verheerlijkt voor zijn positivisme voor onze stad in de sociale media, terwijl ze andere spelers in die sociale media – die Hasselt positief en negatief = dus realistisch = beoordelen in de sociale media – waar je zo rap wordt neergesabeld uit jaloezie – onder de mat schuift en er geen connectie probeert te leggen, net als bij Gama Putra.

Facebook, Twitter, Instagram en blogs blijven nu eenmaal een scherprechter voor het beleid, ondanks de goede relaties met de officiële periodieke geschreven en beeldmedia.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s