Hasseltse paaltjes sneuvelen bij de vleet

Standaard

paaltjes

Dagelijks sneuvelen in de Hasseltse binnenstad her en der amsterdammertjes en de verzinkbare palen – om het autoverkeer onder controle te houden – zijn verouderd en dikwijls defect. De Technische Dienst – die instaat voor het onderhoud van het openbaar domein – heeft handen te kort om al het werk binnen een tijdslimiet uit te voeren.

Het wordt hoog tijd dat het stadsbestuur actie onderneemt om het vele autoverkeer in de binnenstad te temperen door de heraanleg van straten en pleinen & zo de voetgangerszone uitbreidt. 

De amsterdammetjes kunnen ofwel omvergereden zijn door verkeerd manoeuvrerende vrachtwagens – die komen leveren – of gewoon door auto’s. De verzinkbare palen zijn ook vaak doelwitten voor camions. 

De daders voor het omverrijden van amsterdammertjes zijn dikwijls moeilijk terug te vinden, als er geen getuigen zijn. Anders is het bij het omverrijden van een verzinkbaar paaltje, aangezien elk object heeft 24 op 24 uur camerabewaking. De beelden worden gecentraliseerd bij de mobiliteitsdienst, die overtredingen meldt aan de politie voor verdere behandeling. 

Gelukkig worden de verzinkbare palen overal in de binnenstad in 2016 vervangen door modernere exemplaren met nieuwe software. Ook amsterdammertjes verdwijnen stelselmatig, als het autoverkeer verbannen wordt uit het stadscentrum.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s