Aandacht voor onveilige verkeerssituatie uitrit parking Astridlaan

Standaard

Schepen van Mobiliteit El Ouakili zal de onveilige verkeerssituatie aan de uitrit van de parking Astridlaan voorleggen aan de verkeerscommissie. Dit antwoordde hij op vraag van oppositielid Lut Creemers (N-VA) die hierover was gecontacteerd door bezorgde inwoners. 

“Het is mijn taak om de bezorgdheid van de Hasselaren over te brengen aan de bevoegde schepen,” antwoordde Lut Creemers aan schepen El Ouakili die de gevaarlijke verkeerssituatie aan de uitrit van de Astridlaan eerst nog probeerde te minimaliseren. “Er is hierover nog geen enkele melding binnengekomen bij de verkeersdienst en de voorbije drie jaar is hier nog geen enkel ongeval gebeurd. Eigenlijk is dit één van de veiligste parkings van Hasselt,” aldus de schepen 

“Ik wacht liever niet tot er een ongeval gebeurt om maatregelen te nemen. We kunnen beter voorkomen dan genezen. Bovendien kreeg ik dus wel een melding binnen. Ik geef ze u bij deze door. Beschouw dit dan als de eerste melding over deze situatie,” aldus nog Creemers. 

De schepen ging hier op in. “Als we maatregelen kunnen nemen die de verkeersveiligheid kan verbeteren, zullen we dat zeker doen. Ik zal deze situatie dan ook voorleggen op de volgende bijeenkomst van de verkeerscommissie.”

“Dan wacht ik in spanning af wat deze commissie zal beslissen maar ben ik alvast verheugd dat er aandacht aan besteed zal worden,” besluit Creemers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s