“Enkel lik-op-stuk-beleid zal helpen”

Standaard

Er zal snel een speciale commissie worden bijeengeroepen over de veiligheid in de stationsbuurt. Dat antwoordde burgemeester Claes op een vraag van N-VA-oppositielid Bert Lambrechts. “Er werden al 101 maatregelen genomen, maar die werken blijkbaar niet. Hoog tijd om dit eens grondig te bespreken. Want volgens de N-VA komt er pas een aantrekkelijke stationsbuurt als de stad een lik-op-stuk-beleid voert,” aldus Lambrechts. 

Uit onderzoek blijkt dat alle Limburgse stations veilig zijn. Allemaal, behalve dat van Hasselt. Daarom vroeg Bert Lambrechts (N-VA) alweer uitleg aan burgemeester Claes over het aanslepend probleem van de stationsbuurt. “Want dit is natuurlijk niet nieuw. Wij hadden dat onderzoek niet nodig om te weten dat onze stationsbuurt onveilig en onaantrekkelijk is. In de eerste plaats ervaren we dat dagelijks zelf. Ten tweede krijgen wij heel wat klachten van handelaars in die buurt en ten derde horen we dat panden rond het station niet verhuurd of verkocht geraken, omdat potentiële huurders zelfs niet durven gaan kijken,” schetst Lambrechts de situatie in en rond het station.

De burgemeester somde daarop een waslijst aan maatregelen op die er reeds genomen zijn. “Allemaal fijn en wel maar ze blijken niet te werken. De stationsbuurt is nog steeds onveilig. Voor sommigen zelfs een no go-zone na 22u. De N-VA wil dan ook een kordaat lik-op-stuk-beleid. Daarvoor is de permanente aanwezigheid van agenten, in burger én in uniform een must. Dat de burgemeester nu een speciale commissie zal bijeenroepen om dit probleem grondig te bespreken, vinden we alvast positief.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s