Schauvlieghe vindt dat Limburg te veel natuur heeft

Standaard

Vlaams leefmilieuminister Joke Schauvlieghe (CD&V) zet door om waardevol natuurgebied in Limburg te herbestemmen als industriële zones.

Na haar genadeloze aanval op de Groene Delle in Stokrooie, waar ze 26ha ontgroent voor de aanleg van watergebonden nijverheid, trekt ze opnieuw resoluut de kaart van de ondernemers door de opoffering van 12ha waardevol natuurgebied aan de Genkse Transportlaan om de logistieke activiteiten voor de farmaceutische industrie van Essers toe te laten uit te breiden en zo 400 werkplaatsen te creëren, terwijl er nog in- en uitbreiding mogelijk is op andere lege bedrijfsterreinen in Limburg.

Als natuurcompensatie biedt zij de bescherming van het Munsterbos als natuurreservaat voor het inpikken van een deel van de Groene Delle in het al zwaar geteisterde Stokrooie, waar ze ook al het zware vrachtvervoer doorheen de dorpskern van ’s morgens vroeg tot ’s avonds toeliet voor de lawaaiierige puinbreekinstallatie van Baldewijns.

Vooral Natuurpunt Limburg en andere verenigingen zijn echer niet te spreken over deze beslissing & hebben al bezwaren ingediend tegen deze plannen aan de Transportlaan.

Schauvlieghe zoekt een evenwicht tussen ecologie en economische groei met meer tewerkstelling in Limburg. Ze beschimpt de Limburgers dan nog door te zeggen, dat zij de provincie niet wil laten verbokrijken, alsof Limburgers nog altijd achterlijk zijn in hun doen en denken.

Vlaams welzijnsminister Vandeurzen (CD&V) van Genk moet maar meeknikken met de beslissingen van zijn collega’s die wellicht nog plannen zullen hebben om zulke beslissingen te nemen in Limburg om natuur op te offeren aan industrie met de smoes dat het goed is voor de tewerkstelling en economische groei.

Helaas Limburgse natuur verdwijnt bij mondjesmaat en dat is precies een grote troef voor onze toerisme in de provinciale economie, terwijl elders nog genoeg open bedrijfsterreinen en lege -panden liggen. Hoofdreden is het behoud van de comfortzone voor de industie. Begrijpen, wie begrijpen kan!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s