Voka Limburg aast op Groene Delle en haalt illegaal zwemmen aan als motief

Standaard

Voka Limburg heeft in een persbericht van zondag 30 augustus 2015 een nieuwe motivatie gevonden om de Groene Delle volledig om te vormen van natuurgebied tot waardevol goed bereikbaar industrieterrein, ondanks het publieke protest: het illegaal zwemmen in Het Koet en de oneerlijke concurrentie tegenover ondernemers van zwemgelegenheden in dagrecreatie, een zeer wettelijk gereglementeerde sector inzake hygiëne en veiligheid onder controle van de overheid.

Voka Limburg wil meer overheidscontrole op de illegale zwemmers en hen weg te jagen door meer overheidscontrole, hetgeen nu niet gebeurt. Uiteraard ligt dat ook moeilijk voor die overheid, vermits de Groene Delle op privédomein is gelegen, niettegenstaande er wel verbodsborden zijn voorzien tegen het illegaal zwemmen.

Met andere woorden wil Voka Limburg hebben dat overheidscontrole deze illegale zwemmers à la Witte van Zichem – die leerden zwemmen in de Demer – naar de duurdere dagrecreatie zal leiden, waardoor zij de handen vrij krijgen om de hele Groene Delle – in plaats van maar deels tot nu toe – te ontwikkelen als industrieterrein met gedempt publiek protest. Die ondernemers kunnen dan hun tegenvallende en weersafhankelijke omzet wat opvijzelen.

Echter vergeten ze dat de Fordterreinen een beetje verder langs het Albertkanaal en andere bedrijfsterreinen er leeg bij blijven liggen, klaar voor exploitatie mits aanpassingen. De Groene Delle is al decennia groen en zo ingeburgerd bij de gemeenschap met vooral zeldzame flora en een rustpunt voor het hectische Stokrooie door de komst van Baldewijns’ puinbreejkinstallatie en zwaar vervoer doorheen de dorpskern van Stokrooie, ondanks de Groene Delle een economisch strategische liggin hebben, die nog niet geëxploiteerd wordt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s