Bye bye Summer Swing, welkom Blije Buren

Standaard

Ter vervanging van het in toeschouwers en ook in inkomsten tegenvallende Summer Swing wordt na slechts één editie het burenfeest Blije Buren als dank voor de 25-jarige samenwerking tussen de Pukkelpoporganisatie en de meewerkende buren op vrijdag 14 augustus 2015 – met voorinschrijvingen uiteraard – gevierd op de Pukkelpopweide in Kiewit. Het wordt een mooi eerbetoon in het kader van 30 jaar Pukkelpop met muziek, animatie & hapjes en drank.

Ter vervanging staat hier wel voor een selecter burenpubliek en niet meer voor de gezonde ambiancemix van jong en oud die jarenlang de sfeer brachten tijdens Rimpelrock en in mindere mate op Summer Swing.

Door de drang van Chokri om het steeds groter en groter te maken – ondanks de formule van Rimpelrock de laatste jaren minder publiek trok – heeft hij uitgepakt met Summer Swing met een grote affiche voor gans de familie. Het weer zat nochtans mee, maar het publiek bereikte niet de verhoopte 30.000 koppen, waardoor hij besloot om het maar af te voeren om de financiële ramp tegen een mindere organisatie van Pukkelpop te vermijden.

In het begin waren er wel veel reacties van mistevredenen, maar na verloop van tijd lijkt het erop dat de oudere generatie zich daar al te gemakkelijk bij neerlegt. De festivals schijnen nog weggelegd te zijn voor de jeugd en jong mensen. Festivalambiance van toen is gesmoord in een triestig verhaal van iemand, die alles weet van binnenlandse en buitenlandse goed in de markt liggende bands, maar precies niet zozeer thuis is in het schlagergebeuren in Vlaanderen, want dat genre was opgenomen in een grote familiemuziekmix van een tegenvallend Summer Swing.

We blijven nog steeds zitten met de vraag, waarom Summer Swing zo groots moest worden opgevat. Kon Chokri na Rimpelrock niet gewoon kleinschaliger herbeginnen om nadien te groeien afhankelijk het succes? Waarom kon hij bijlange niet zo duur Vlaams talent in de schlagerwereld de kans geven om ook eens door te breken op het podium naast gevestigde waarden? Bij Pukkelpop gebeurt dat jaarlijks met veel mediabelangstelling. Voor niet zo bekende artiesten zou dat een droom zijn. Ook de inkomtickets zo laag mogelijk houden, is de boodschap. Jammer genoeg, nu zitten de ambiancemakers wel met gebakken peren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s