Snelheidsduivels op Hasseltse Zuivelmarkt

Standaard

Volgens de uitbaters van het Bierpunt tussen Meldert- en Badderijstraat aan de Zuivelmarkt – in een reactie op vorig artikel over optrekkende wagens in de Diesterstraat – doen zich daar ook regelmatig snelheidsovertredingen en verkeer in verboden rijrichting voor.

Automobilisten komende van de Paardsdemerstraat slagen er wel eens in om fel plankgas te geven tot aan het Begijnhof en zo een bocht te nemen linksaf de Badderijstraat of zoniet rechtdoor in een verboden richting naar de Meldertstraat te rijden.

En je moet weten dat er regelmatig ook shoppers en wandelaars in die omgeving van de voetgangerszone zomaar in het midden van de straat lopen. Helaas meer blauw zie je niet op straat. Verkeersveilig is iets anders!

Er moet dringend eens een herziening komen van de hele mobiliteit in de Hasseltse binnenstad. Zo kan dat niet blijven verdergaan met bijvoorbeeld waarom auto’s op de Grote Markt. En die pendelbussen mogen ook best worden geschrapt: is uit de tijd, kost veel geld en is erg gevaarlijk in Kapel- en Diesterstraat. Enkel leveranciers vóór bepaalde uren, mensen met minder mobiliteit en auto’s van bewoners mogen nog de stadskern in. Vanuit het station kan speciaal vervoer geregeld worden voor minder mobielen. De wagens voor de Molenpoortparking en TT-wijkparking kunnen enkel nog gebruik maken van de weginfrastructuur – zo ze nu loopt of met aanpassingen – maar in de rand van de binnenstad. Velen willen een aanzienlijke uitbreiding van de voetgangerszone met speciale aandacht voor meer groen en rustplekken in de stadskern. Ik hoop dat de politici niet doof blijven voor meer verkeersveiligheid en leefbaarheid in het centrum.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s