Waar zie je nog politieagenten in Hasseltse binnenstad?

Standaard

capucienenstraat verboden parkeren

De witte lijnen van de parkeerplaatsen in de Hasseltse Capucienenstraat zijn weggeschilderd op het wegdek, er is nu een totaal parkeer- en stilstaanverbod en er zijn duidelijke gele strepen getrokken. Toch zijn er automobilisten die het verbod gewoon naast zich neerleggen en doodleuk er parkeren of stilstaan. Van bekeurend blauw zie je niets meer in de Hasseltse binnenstad, konden we op vrijdag 7 augustus 2015 constateren.

Nochtans had korpschef Pierard aangekondigd enige tijd geleden in de pers, dat zijn korps zonder pardon zal optreden tegen foutparkeerders op plaatsen, waar een parkeerverbod geldt: op stoepen, op gehandicaptenplaatsen zonder geldige kaart, op zebrastrepen en op plaatsen, waar ook een strikt parkeerverbod heerst. Controle houdt te wensen over, want dagelijks komen we zulke foutieve toestanden tegen in de binnenstad.

Ook stellen we ons de vraag, waarom er nog regels moeten zijn, als ze toch niet worden nageleefd. Mogelijk gaat het hier om gemakzucht van de automobilisten in overtreding. Zo kort mogelijk parkeren op hun eindbestemming, zodat ze niet ver hoeven te lopen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s