Liberaal Marino Keulen maakt zich zorgen over infrastructuurwerken in Limburg

Standaard

In een persmededeling op donderdag 9 juli 2015 stelt Marino Keulen (Open Vld) – wiens partij ook deel uitmaakt samen met CD&V en N-VA van de Vlaamse regering – de trage vooruitgang van het Strategisch Actieprogramma Limburg in het Kwadraat of kortweg SALK op gebied van de grote infrastructuurwerken voor een betere ontsluiting van Limburg aan de kaak. Een betere ontsluiting van onze provincie wordt als essentieel beschouwd, volgens SALK.

Wat betreft de economische doorstart van onze provincie liggen heel wat projecten op schema. Zo is men actief bezig met het activeren van de economie (denk aan de erkenning van onze provincie als ontwrichte zone en de regionale steunkaart waarbij bedrijven strategische transformatiesteun kunnen verwerven), het herscholen van werkzoekenden en het begeleiden van voormalige Fordwerknemers. Ook in domeinen als sociale economie en toerisme zet men stappen vooruit. In het onderwijs heeft men sinds september 2015 de opleiding handelswetenschappen aan de UHasselt gestart en ingezet op werkplekleren. Zo neemt de Universiteit Hasselt een unieke positie in waar een nieuwe opleiding toegevoegd is zonder bestaande opleidingen te schrappen.

Echter de versnelling van infrastructuurwerken blijft achter. Hij vraagt mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) om eindelijk eens werk te maken in de dossiers van de Noord-Zuid, de aanleg van de tramlijn Spartacus tussen Maastricht en Hasselt, de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal, de omleidingsweg rond Tongeren en Neerpelt & de aansluiting van Sint-Truiden met de E-40.

De realisatie van deze infrastructuurprojecten zijn de lakmoesproef van SALK. Als deze projecten nog lang uitblijven, zal dit wegen op het beeld van SALK. Het succes van SALK zal hier in grote mate van afhangen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s