Parking Primark Hasselt is niet enigste parkeergelegenheid

Standaard

Parking Primark aan de Molenpoort in Hasselt is sinds de opening van Primark Hasselt dagelijks van ’s morgens tot ’s avonds. Het stadsbestuur heeft deze naam ingevoerd om de shoppers met auto ernaar toe te loodsen tot grote ergernis van plaatselijke abonnees van stadskernbewoners, die nog niet meer durven hun ondergrondse parkeerplaats verlaten op drukke momenten. Schrik om geen plaats beschikbaar meer te hebben bij terugkomst na lange aanschuivingstijd aan de ingang, tot gevolg. Bovendien parkeren gelegenheidsparkeerders hun wagens zo nonchalant buiten de lijnen, dat ze plaats innemen voor twee wagens. Hetzelfde beeld bij parking Dusart en TT-wijk, waar abonnees even geduldig als andere automobilisten moeten aanschuiven voor een ondergrondse parking,

Parking Primark is dikwijls volzet door gelegenheidsshoppers voor Primark Hasselt, hetgeen andere shoppende automobilisten – die naar Hasselt komen om te winkelen in andere boetieks dan in Primark – het moeilijker maakt op in topdagen nog een plaats te vinden in een ondergrondse parking in de buurt van de Groene Boulevard. Bovendien maken veel Primarkshoppers met hun zakjes dadelijk aan de uitgang beweging richting parking Primark. Er zijn er ook die een kleine tour maken in de binnenstad (rechtsaf Demerstraat en terug). Dat voelen de handelaars in hun omzet zeker dieper in de stad en in de zijstraten.

Iedere Primarkbezoeker met wagen naar de parking Primark leiden is zeker fout. Iedereen wil maar zo kort mogelijk parkeren bij zijn bestemming. Een betere communicatie vanop de invalswegen met digitale verkeersborden kan vast en zeker een grote verbetering betekenen. Een betere linklegging tussen het noorden en zuiden & oost en west van het stadscentrum door meer straat- en winkelbeleving in het shoppen te bouwen, kan al veel helpen.

Door gebrek aan inzet van stadsmiddelen hebben sommige vroegere initiatiefnemende handelaars zich teruggetrokken in hun eigen zaak door een grote teleurstelling dat niets vooruitgaat. Ook het gebrek aan de interesse van het stadsbestuur in hun handelszaken geeft nog een grotere teleurstelling, niettegenstaande politici hoog uitpakken in speeches bij openingen van nieuwe ketens in Hasselt. 

Het lijkt wel een gevolg van de vele immoprojecten – die in Hasselt gaande zijn – dat Primark gehuisvest moest worden op het Molenpoortplein als verbinding tussen het aan te leggen Havenkwartier en het stadscentrum, waar veel geld over de toog gaat, om zogenaamd werkgelegenheid in de stad te creëren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.