Toon Eerdekens en Limburg.net roken nu vredespijp

Standaard

toon eerdekens auto vrt

Toon Eerdekens juicht de vorderingen inzake de invoering van statiegeld voor petflessen en drankblikjes door de Vlaamse regering toe, niettegenstaande een afkeuring van Comeos en Ovam. Hij springt echter uit zijn dak bij het horen van de goede berichtgeving, dat Limburg.net – de Limburgse afvalcommunale die de inzameling van huisvuil in de 44 Limburgse gemeenten + Diest regelt – zich ook uitlaat als voorstander voor de invoering van dit statiegeld.

Maar Toon Eerdekens blijft aan de andere kant hardnekking en keikoppig actie voeren tegen de uitspraken van De Inspecteur op Radio 2 en tegen de VRT inzake volgens hem uitspraken voor de aanmoediging tot zwerfvuilstorten, niettegen de VRT dat in een overleg met hem het hele misverstand weerlegd heeft. Hij rijdt nu rond met een camionette met slogans erop. Wat hij ermee kan winnen, blijkt ons onduidelijk.

Zijn offensief tegen de uitspraken van Ovam en Fostplus lijken de laatste maanden fel verminderd. Zijn tellingen ivm zwerfvuil komen niet overeen met die van Ovam en daarom bestookt hij de Ovammers dat ze de waarheid achterhouden.

Nu voert hij meer actie met het woord vooral via Facebook. Veel volgers geven hem gelijk in zijn posts. Hoogtepunt was zeker het filmpje, waarin hij de verontreiniging van het leefmilieu blootlegde in Houthalen en omgeving bij een ballonnenoplating voor een viering van JBC.

Toon blijft een zonderling, als het gaat om actievoering tegen plastic afval en de bedreiging ervan voor leefmilieu en voedselveiligheid.

Advertenties

Een gedachte over “Toon Eerdekens en Limburg.net roken nu vredespijp

  1. Peter VD

    Er zouden veel meer mensen als Toon moeten opstaan en vechten voor minder plastiek! De mensheid begint stilaan een idee te krijgen van de problematiek, maar het is voor 99% van de bevolking een ver van hun bedshow!
    Iedereen zou juist bewuster moeten omgaan met deze problematiek! Gooi bv niet alles argeloos op straat, maar recycleer het thuis of breng het binnenkort met statiegeld binnen! Een kleine moeite met een propere buurt als gevolg! Het is niet 5 voor 12, maar al 5 na….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s