Hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voor personen met een handicap

Standaard

De Provincie Limburg onderneemt een gecoördineerde thema-actie tegen hinderlijk parkeren op parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Deze thema-actie legt de klemtoon op het asociaal verkeersgedrag van de weggebruiker t.o.v. personen met een handicap.

Enerzijds zijn er de bestuurders die, zonder houder te zijn van een parkeerkaart voor personen met een handicap, hun voertuig toch parkeren op een dergelijke plaats en zich dus schuldig maken aan een inbreuk op de Wegcode. Anderzijds zijn er de bestuurders die onrechtmatig gebruik maken van een dergelijke parkeerkaart. Deze kaart mag enkel gebruikt worden indien de titularis ervan het voertuig zelf bestuurt of vervoerd wordt in het geparkeerde voertuig. Het is vooral aan deze bestuurders dat extra aandacht zal gegeven worden.

Jaarlijks worden een aantal provinciaal gecoördineerde thema-acties i.v.m. verkeersveiligheid opgezet in samenwerking met het parket en de politiediensten. Specifiek voor deze thema-acties is dat alle politiediensten gedurende een bepaalde periode acties uitvoeren rond 1 welbepaald thema. Het gezamenlijk optreden verhoogt immers niet alleen de objectieve pakkans, maar ook de subjectieve pakkans, zeg maar het gevoel dat men betrapt kan worden. 

Het Limburgse parket verleent zijn volle medewerking aan deze thema-actie en zal gepast gevolg geven aan de vastgestelde overtredingen. 

Na afloop van de thema-actie zal een rapport worden opgesteld van de resultaten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s