Driehonderd wandelaars present voor behoud van Groene Delle

Standaard

groene delle 1

Op pinkstermaandag 2015 verzamelden driehonderd wandelaars – waaronder veel Stokrooienaars – voor een protestwandeling door natuurgebied De Groene Delle in Stokrooie, want binnenkort beslist de Vlaamse regering over de inpalming van het meest kwetsbare gebied van De Groene Delle in Stokrooie om er industriezone van te maken. En daar is de organisatie en wandelaars niet over te spreken. Politici Rob Beenders (sp.a) & Joost Venken en Johan Danen (Groen) waren van de partij.

groene delle 2

Er werd gespeecht door Wilfried Croux en Eric Vandenabeele. Beiden strijden ze naar het behoud van de hele groene long van De Groene Delle. Het Koet – zoals het gebied heet in de volksmond – is een belangrijke aantrekkingskracht voor het fiets-, wandel- en verblijfstoerisme in Midden-Limburg en maakt ook deel uit van het grote vijvergebied van de Wijers.

groene delle 3

Helaas staat dit natuurgebied onder druk om ingepalmd te worden langs autostrade en Albertkanaal als gouden industriezone omwille van zijn ligging, alhoewel op andere plaatsen in Limburg nog genoeg industriezone onbenut ligt zoals het voormalige Fordterrein. Het ecologische belang stelt de organisatie boven het economische belang.

http://www.stokrooie.be

https://www.facebook.com/RedStokrooieDorp

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s