Limburgs Huurderssyndicaat klaagt Immo Vesta wegens koppelverkoop

Standaard

Het Limburgs Huurderssyndicaat wacht op de gerechtelijke uitspraak van een klacht tegen Immo Vesta, die ze zoals vele andere makelaars ervan beschuldigt profijt te halen uit huurwaarborgen van geen 2 maar van 3 maanden onder te brengen bij de internetverzekering Korfine, zonder dat de huurder de keuze krijgt om te kiezen voor de wettelijk voorziene geblokkeerde rekening. Het Limburgse Huurderssyndicaat beschouwt dat als koppelverkoop en dat is volgens de marktwet verboden. Het is trouwens met het geld van de huurder dat Korfine belegt.

Een eerder vonnis van het Limburgs Huurderssyndicaat voor het Vredegerecht van Hasselt op basis van de woonwet was negatief. Nu proberen ze een precedent in de wacht te slepen via een gerechtelijk vonnis op basis van de wetgeving in het kader van de consumentenmarktwetten, deze keer bij het Vredegerecht van Sint-Truiden. Het is nu wachten op een uitspraak.

Zo’n precedent is enkel richtingsbepalend bij vonnissen van gelijkaardige klachten in de toekomst voor de rechtbank en zou een stap vooruit betekenen in de versterking van de rechten van de huurder.

http://www.huurderssyndicaat.be

https://www.facebook.com/huurderssyndicaat.limburg

Advertenties

Een gedachte over “Limburgs Huurderssyndicaat klaagt Immo Vesta wegens koppelverkoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s