vzw Trage wegen daagt Alken uit voor heropening van onwettig afgesloten trage wegen

Standaard

doorgang voor iedereen 2

Ons land, ook Alken, ligt bezaaid met trage wegen: Veldwegjes, kerkwegels, buurt- en voetwegen, vroegere treinbeddingen, holle wegen, bospaden en doorsteekjes vormen een dicht netwerk van trage wegen, waar zachte weggebruikers, recreanten en toeristen graag op fietsen, wandelen of paardrijden. Niele Geypens en Peter Vanhoutteghem van de Alkens werkgroep vzw Trage wegen selecteerden drie officiële – want ze staan in de Atlas der Buurtwegen van je gemeente na de wet van 1841 – maar afgesloten trage buurt- en voetwegen in Alken en dagen hun gemeente uit om er tenminste terug weer eentje toegangbaar te maken voor het publiek. Immers vormen ze veilige verbindingen voor zachte weggebruikers.

doorgang voor iedereen 3

rage wegen zijn een aantrekkingspool voor het plattelands- en fietstoerisme in Haspengouw & zijn ook van belang voor natuurontwikkeling. De voetwegen zijn gelegen naast het waterzuiveringsstation met doorsteek tussen Alken en Sint-Lambrechts-Herk, op de steenweg tussen Hasselt en Sint-Truiden met doorsteek tussen Terkoest en Sint-Lambrechts-Herk & in de Haverenbosweg met een doorsteek een nieuwe wandelroute naar Ulbeek en Wellen te creëren.

doorgang voor iedereen 1

Als het gemeentebestuur van Alken erin slaagt om minstens 1 van de 3 versperde voetpaden weer open te krijgen, dan organiseert de vzw Trage wegen een wandeling in oktober 2015 tijdens de Dag van Trage Wegen de resultaten in de kijker te stellen.

Info: niele@geypens.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s