Vlaamse socialisten hebben smoel nodig die nieuwe boodschap uitdraagt

Standaard

Of die nieuwe smoel – Tobback of Crombrez – iets inhoudt om de boodschap van solidariteit, gelijkheid en rechtvaardigheid in de politiek kan uitdragen, laten we na het debat van maandagavond 27 april 2015 in de Hasseltse Corda Campus even achterwege tot juni 2015 bij de voorzittersverkiezingen bij de sp.a.

Alvast staan de leden van de sp.a open voor verandering van koers bij de socialisten. Er moet net als bij de lokale socialistische besturen meer de straat opgegaan worden om mensen aan te spreken, het socialistisch standpunt duidelijk te maken, contact te blijven houden met de noden en wensen van de gemeenschap & vooral om een nieuwe dynamiek bij de sossen teweeg te brengen, gelijk in de tijd van wijlen Steve Stevaert. Wat hij niet heeft kunnen verwezenlijken, dat moeten de socialisten beter doen. Met een waardige voorzitter zorgen voor een versterking van de linkergematigde vleugel met toenadering en mogelijke samenwerking te zoeken met de groenen.

De nieuwe voorzitter moet daarom afstappen van die oude ik-politiek en zich openstellen voor een verandering, die links weer op de politieke kaart plaatst. Daarbij is het nochtans noodzakelijk om heilige huisjes te laten sneuvelen – hoe moeilijk ook – en met open visie te werken aan het linkse front.

Helaas behoren Tobback en Crombez eerder tot de oude garde bij de sp.a, waar ze precies twijfelen om jongeren echt te laten doorbreken met frisse ideeën samen met de groenen. Of mankeren die ideeën soms? Noodzakelijk is evenwel meer en eenvoudiger communiceren met de gemeenschap en overleggen met de basis, die terug meer vriendschappelijke banden bij activiteiten voor iedereen moet aanmeten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s