Socialistische vakbond dreigt met volgende staking op 12 mei 2015

Standaard

De staking van de socialistische vakbond op woensdag 22 april 2015 is een succes gebleken. Vijf procent van de treinen bereikte maar het station van Hasselt, De Lijnbussen bleven op stal en bij openbare diensten werd ook deels meegestaakt. De postbedeling kende niet veel hinder van de staking en de verpachte bussen – die rijden voor De Lijn – reden wel. Werkwilligen aan stakersposten werden doorgelaten om te werken.

Tegen het rigide besparingsbeleid en voor een ernstige sociale dialoog kwamen leden van het ACOD samen aan de Century aan het Leopoldplein in Hasselt om een protestmars te houden dwars door het stadscentrum. In de groep protesterenden bevond zich ook een Chinese draak als symbool voor een draak van een beleid. Ook werden nog boterhammen met confituur uitgedeeld als symbool dat na deze legislatuur nog enkel boterhammen met confituur kan gegeten worden. Spandoeken met ‘Stop de broodroof’ duiden op het diepe ongenoegen bij de socialisten.

Na onderling overleg op provinciaal en nationaal niveau wordt beslist, of op 12 mei 2015 weer een staking in de lucht hangt.

Intussen doet N-VA verwoede pogingen om de harde besparingsbeslissingen van de regeringen om te vormen tot een positieve boodschap aan de bevolking. Ze willen er dan ook de boer mee op om de ontevreden bevolking positieve signalen te geven, dat er verandering op komst is. Daarom hebben ze ook hun imagostrategie aangepast van het V-teken in een duwende hand of helfie. Hierdoor wil de N-VA duidelijk maken dat door samen te duwen aan de kar, de gemeenschap meer bereikt dan almaar te protesteren.

Vooruitgang is er voor iedereen, niettegenstaande dat zeker niet in goede aarde valt bij de socialistische vakbonden, die naar hun uitleg strijden voor het behoud van het verworvene en ook vooruitkijken naar de drastische gevolgen van de bvb. privatisering van het personenvervoer per spoor met een zekere afschaffing van de sociale tarieven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s