Klankbordgroep Stadspark is mooi voorbeeld van kleinschalige burgerparticipatie

Standaard

Toch even in de bloemen zetten van hoe het stadsbestuur bezig is in samenwerking met een klankbordwerkgroep om alle betrokken partijen – ook met Hasseltse burgers – in het overleg te betrekken om de bovengrondse heraanleg van het Stadspark te realiseren. Kleinschalige burgerparticipatie voor een groot project is toch iets nieuw in de Hasseltse democratie.

Inmiddels is de klankbordgroep reeds drie keer samengekomen en dat heeft reeds geleid tot een schetsontwerp van hoe het heraangelegde er best na overleg zou uitzien.

Normaal had het openbaar onderzoek voor de aanleg van de ondergrondse parking in februari 2015 moeten starten, maar het ontwerp van de parking was helaas nog niet voltooid.

Evenmin is er ook geen nieuws over de in januari 2015 aangekondigde infovergaderingen inzake parkeren en verkeersmobiliteit.

Het grootste probleem voor de parkheraanleg is het grotere budget, dat hopelijk via een budgetwijziging in april 2015 wordt geagendeerd op de gemeenteraad.

Of iedereen nu al dan niet overtuigd is van de burgerparticipatie, de stem van de mondigere burger bij het uitvoeren van projecten – die de leefbaarheid en veiligheid aanzienlijk verbeteren – mag wel stilaan als doorslaggevend worden beschouwd, in de hoop dat het gedetailleerd uitgewerkt technisch wordt goedgekeurd en onverricht terzake wordt uitgevoerd, uiteraard rekening houdend met het financieel kostenplaatje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s