En we moeten maar positief blijven in onze berichtgeving…

Standaard

Dagelijks proberen we op de succesvolle stadsblog Focus op Hasselt zoveel mogelijk positieve en actuele informatie te brengen over Hasselt in beweging. Maar soms is het hartverscheurend, als er een handelszaak in de stadskern ophoudt te bestaan wegens sluiting door faillissement bijvoorbeeld.

Met de berichtgeving van Focus op Hasselt en deelblogs bereiken we dagelijks 1500 à 2000 en bij piekmomenten meer unieke lezers die gretig op heel wat artikels over nieuwe zaken in Hasselt lezen op de blog en liken op FB. Ze blijven zo snel op de hoogte van de ontwikkelingen op allerhande gebied, hoofdzakelijk in Hasselt.

Alle informatie wordt gemaakt zonder vergoeding, met volle enthousiaste inzet & met een hart en ziel voor Hasselt.

Helaas zijn we tot de bevinding gekomen, dat we louter werken van de ene kant om mensen te laten kennismaken met handelsstad Hasselt met veel winkelaanbod op een kleine lap grond binnen de Groene Boulevard en vele gezellige terrassen & anderzijds voor de rijke immobezitters, die almaar hun huurprijzen aanpassen in stijgende lijn aan de actuele waarde van hun panden en zo heel wat kleine zelfstandigen het onmogelijk maken om een speciaalzaak op te starten of te runnen.

Speciaalzaken dragen bij tot een rijk gevarieerd winkelaanbod en die kunnen stuk voor stuk verdwijnen, als de immobezitters hun huurprijzen almaar de hoogte injagen. Zullen de ketens dan de gezelligheid van Hasselt kunnen redden in ons historisch centrum?

Advertenties

4 gedachtes over “En we moeten maar positief blijven in onze berichtgeving…

  1. Lang leve de speciaalzaken, al is het inderdaad niet makkelijk om te overleven als speciaalzaak in een stad die kiest voor goedkoop groot (Primark, Ikea) of exclusief duur. We ondergraven het laatste restje van wat ons nog rest aan lokaal klein ondernemerschap. Hasselt wordt als handelsstad ook steeds meer de afspiegeling van de rijk-arm-kloof in de wereld.

  2. Tom Nijsen

    Je ziet inderdaad meer en meer de uitersten in de stad komen. Hoe groter die kloof, hoe ongelukkiger de inwoner !
    Dus het beleid van onze gezellige stad moet rekening houden met de inwoner en zich NIET laten overmeesteren door grote ketens of immobezitters/projectontwikkelaars.
    Neen aan Ikea dichtbij de stad, ja aan lokale kleine handelaars zoals KingKongCoffee !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s