Gebruik Summer Swing of Rimpelrock als springplank voor minder bekend talent

Standaard

Voor noeste fans van schlagers en muziek van oude glorieën kwam het nieuws van de aflassing van Summer Swing in 2015 door Chokri Mahassine – wegens tegenvallend bezoekersaantal en financieel verlies – aan als een zware dobber. Een topaffiche met veel grote namen en kermisattracties & veel spontane gezelligheid bekoorden slechts 17.000 van de 30.000 gehoopte bezoekers, waaronder dan nog veel vrijkaarten. Slecht weer was zeker geen excuus voor de tegenvaller. Chokri laat de deur op een kier voor een andere aanpak in 2016.

Zelf vinden we dat Chokri het te bombastisch heeft aangepakt. Het was alles of niks. Heel veel grote namen uit binnen- en buitenland werden vet betaald om er een showtje te komen geven. De bezoeker liet het afweten enerzijds door het wegvallen van de naam Rimpelrock en anderzijds door de hogere inkomprijs, zeker als je met een familie van vier afzakte naar de weide en dan nog eten en drinken ter plaatse aan ook geen goedkope prijs moest kopen. In de plaats van hun inkomgeld kregen ze wel een andere gezelligheid dan op Pukkelpop en een ganse dag optredens van een hele reeks artiesten op twee plaatsen.

Best is dat de Pukkelpoporganisatie SS of RR vanuit een andere invalshoek aanpakken. Een topaffiche met enkele grote namen, aangevuld met een reeks minder bekende artiesten in dat lichte en vrolijke muziekgenre. Deze laatsten worden geselecteerd door de organisatie op kwaliteit en kunnen het festival gebruiken als springplank voor een verdere carrière-uitbouw.

Zo kan hij kostenbesparend werken en meteen ook zorgen dat de gezelligheid gegarandeerd blijft, met eet- en drinkstanden & attracties. Een lagere inkomprijs zoou wenselijk zijn om jong en oud te herenigen voor het podium.

En zorg ervoor dat er voldoende zitplaatsen – als er toch geen stoeltjes meer binnen mogen – voor mensen moeilijk te been zijn desnoods met voorinschrijving. Niet apart van het podium voor een groot scherm, maar geïntegreerd in het geheel, desnoods in deelvlakken. Zij betalen ook voor de sfeer en dat werd hen ontnomen tijdens SS 2014.

Advertenties

3 gedachtes over “Gebruik Summer Swing of Rimpelrock als springplank voor minder bekend talent

  1. regine bovy

    vanuit Gingelom kwamen twéé bussen. De hoofdreden voor onze afwezigheid was het feit dat we onze stoeltjes niet meer konden (of mochten) meebrengen. De prijs van het eten en de drank namen we er graag bij! Het was voor ons de hoogdag van het jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.