John Crombez is gedoodverfde kandidaat om sp.a te leiden met frisse wind

Standaard

Nu dat West-Vlaming en lesgever aan de UHasselt, John Combrez, op dinsdag 24 februari 2015 ook 95% van de leden de sp.a-afdeling van Hasselt achter zijn naam kreeg voor zijn officiële kandidatuur voor de nieuwe sp.a-voorzitter, wordt hij stilaan aangeduid als gedoodverfde opvolger van huidig voorzitter en uitdager Bruno Tobback.

Crombez (41) is doctor in de economische wetenschappen en ex-staatssecretaris voor Fraudebestrijding (zowel fiscaal als sociaal) in de vorige federale regering Di Rupo. Zijn licentiaatsthesis over fraudebestrijding heeft deuren geopend bij de kabinetten van Johan Vande Lanotte en Freya Van den Bossche. Met zijn actieplan met een honderdtal concrete punten voor de strijd tegen sociale en fiscale fraude kon hij heel wat miljoenen onterecht niet-aangegeven uitkeringen of winsten euro’s doen terugvloeien naar de staatskas.

Tegenover de verdiensten van Bruno Tobback als voormalig federaal pensioenminister, leverde het beleid van Crombrez veel meer goede initiatieven op, die regelmatig ook de media haalden. Ook moet Tobback het minder goede resultaat slikken voor de socialisten van de voorbije federale verkiezingen. Na veel tegenstrubbeling is hij dan toch gezwicht om in juni 2015 een nieuwe voorzittersverkiezing te plannen en niet veel later, zoals hij aanvankelijk wou.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s