Binnenstad voor voetgangers?

Standaard

We verslokken ons echt in onze koffie bij het lezen van het Toeristisch Infomagazine Hasselt & Zonhoven 2015. Op pagina 6 onder ‘Genieten van shoppen’ staat een ondertitel ‘Binnenstad voor voetgangers’. Uiteraard bedoelen ze voor voetgangers en fietsers in de uitgebreide voetgangerszone, inclusief de Grote Markt.

Helaas rijden Lijnbussen nog steeds van en naar het station en automobilisten – op zoek naar de ideale parkeerplaats of rondjes rijden als uiting van hun imago in hun blinkende mobiel – over die Grote Markt tijdens drukke dagen. Oppassen is het dan geblazen te voet of met de fiets, dat er geen accidenten gebeuren.

Aangezien de centrumpendel steeds minder reizigers vervoert, sinds de ritten betalend zijn, en meer en meer shoppers te voet komen van het station, waarom blijven die Lijnbussen maar rijden en worden ze niet afgeschaft en vervangen door speciale busjes voor gehandicapten en mensen slecht te been?

En dat autoverkeer in de Dokter Willemsstraat en Ridderstraat in de niet-voetgangerszone is ook wenselijk dat het vermindert of verdwijnt. Maak van het stadscentrum één grote voetgangerszone – behalve voor Capucienenstraat en Sint-Jozefsstraat voor parking TT-wijk & in- en rijmogelijkheid voor parking Holiday Inn – en laat enkel nog bewoners met kaart en leveranciers – zoveel mogelijk vervangen door slimme stadsdistributie van Citydepot – toe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s