Dat economiestudenten maar tijdig in hun nieuwbouwvleugel raken

Standaard

UHasselt heeft concrete plannen om met twee campussen tegelijkertijd te werken: in Hasselt met de Economiefaculteit in de Herkenrodekazerne en een nieuwbouwvleugel aansluitend op de Rechtenfaculteit in de Oude Gevangenis voor 2000 studenten & de campus in Diepenbeek, goed voor 4000 studenten. Streefdatum voor ingebruikname van de Herkenrodekazerne & de nieuwbouw is 2017.

Eén probleempje echter: zolang de Sportschool geen nieuwe bestemming heeft, kan de afbraak van de hangaars moeilijk opstarten om plaats te maken voor de nieuwbouw. Zo wordt de stadscampus voor humane wetenschappen (economie, ict, handelswetenschappen en rechten) en Diepenbeek voor positieve wetenschappen (geneeskunde, biomedisch).

In het witte gedeelte van Herkenrodekazerne is bestemd voor ruimte voor het universiteitspersoneel met vergaderzalen & een beginatelier voor PXL-juwelen- en accessoiresopleiding. Ook wordt er gedacht om er studentenverblijven en instapappartementen voor jonge gezinnen. Doorsteken met de Persoonstraat en Dusartplein moeten het Herkenrodekazerneplein extra bereikbaar maken.

Docenten en studenten kunnen hun wagens gratis parkeren op parking Hawaï aan de Boudewijnlaan en vandaar eveneens gratis een pendelbus nemen. Het restaurant in de Oude Gevangenis zorgt voor de gehele catering.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s