Broodnodige Noord-Zuidverbinding is nog niet voor morgen

Standaard

Socialisten Lieten, Beenders en Robeyns zijn verontwaardigd over de manier dat het kabinet van leefmilieu Schauvlieghe (CD&V) het dossier over het GRUP van de broodnodige Noord-Zuidverbinding voor de betere ontsluiting van Noord-Limburg van de agenda van de ministerraad weerde, nadat enkele dagen eerder iedereen akkoord was om het spoedig goed te keuren, bijna na een half jaar dat de Vlaamse regering het traject vastlegde. De socialisten snappen er niks over en verwijten de Vlaamse regering van profileringsdrang in een dossier dat al meer dan 40 jaar naar een oplossing verlangt voor de verdere economische uitbouw van Noord-Limburg en de verbetering van de betere mobiliteit.

Limburg is immers dringend op zoek naar investeerders voor tewerkstelling in zijn nochtans goed gevorderde ontwikkeling op vlak van innovatiemogelijkheden dankzij SALK & de meer en meer toonaangevende incubatoren. Helaas ligt er nog steeds een vos op de loer, Guus Feijen van de Limburgse Milieukoepel, die kost wat kost de zaak wil rekken door gerechtelijke procedures voor het behoud van de100 zeldzame natuur bij de aanleg van de Noord-Zuid. Hij wil absoluut een tunnel op het bestaande traject, daar waar de Vlaamse regering pleit voor een omleiding.

De bewoners van het bestaande traject worden nu al meer dan vier decennia geteisterd door de drukke en onveilige mobiliteit. De socialisten pleiten ook voor voldoende compensatie voor de natuur, maar gaan niet zo ver als Feijen. Hoe het er nu uitziet, zal de Noord-Zuid nog niet voor morgen zijn.

Advertenties

Een gedachte over “Broodnodige Noord-Zuidverbinding is nog niet voor morgen

  1. Vandervelden Ludo

    meneer Feijen zorgt voor de grootste natuurramp in Noord Limburg,Dagelijks zorgt hij voor ellenlange files die heel wat vervuiling met zich meebrengen.Het is ook zo dat alle mensen die in deze file staan met genoegen ieder spierke haar uit zijn baard zouden trekken.En dit alleen omdat mijnheer Feijen zich meent te moeten profileren zijn iedere dag duizende mensen en de natuur daarvan het slachtoffer.
    DANK U MENEER FEIJEN NAMENS DE DUIZENDE MENSEN EN DE NATUUR;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s