Voorontwerp Stadspark is klaar met aanbevelingen van comité Red Stadspark

Standaard

schets ontwerp stadspark

Het voorontwerp van het her aan te leggen Stadspark staat online. Het is een resultaat van overleg met betrokkenen van de  klankbordgroep, het stadsbestuur en Studiebureau Verbeke. Het Stadspark wordt ingedeeld in drie delen: centraal de Plankenweide, aan de kant van de Kunstlaan het Cultuurplein en aan de zijde van de Rodenbachstraat het ecologisch deel van het park – het Helbeekbosje – met een open Helbeek met pittoreske brugjes erover. Voor detailinvullingen is nog steeds inspraak van Hasselaren toegelaten, vooraleer het plan definitief wordt. De werken starten in het najaar 2015.

Reactie comité Red het Stadspark

“Wij zijn vooral positief in verband met de aanpak van het studiebureau samen met het stadsbestuur. Het ontwerp voegt duidelijk waarde toe aan het stadspark. Daarbij appreciëren we de huidige werkwijze, namelijk het overleg in de klankbordgroep,” aldus Bruno Ruysschaert van het comité over de gevoerde communicatie..

Naast onze positieve ingesteldheid maken ze ook enkele kanttekeningen: “De omgeving van het CC wordt in het conceptontwerp teveel een cultuurplein ipv een cultuurpark. Budgettair moet alles nog afgetast worden, men weet nog niet welk budget er ter beschikking is.De aanpak met de klankbordgroep verloopt goed. Maar dit betekent niet dat het stadsbestuur opeens een volledige ommekeer heeft gemaakt. Overleg moet ook gebeuren voor andere projecten en zeker voor fundamentele zaken. Zo wordt er niet overlegd over de mobiliteit rond de nieuwe ondergrondse parking en de heraanleg van het Sint-Catharinaplein of -wijk. Het stadsbestuur belooft belooft een infovergadering in de toekomst. Maar zolang daar geen datum opstaat, geloven we uit ervaring niet meer in deze beloftes”, besluit Bruno Ruysschaert.

Hun aanbevelingen

Het slingerpad dat steeds breder wordt tot aan het theatercafé: Dit is weinig realistisch. Mooi op papier maar in werkelijkheid heeft men niets aan een heel breed pad.

Belangrijk dat het park in 3 duidelijke delen wordt verdeeld, niet een park dat in één keer is waar te nemen.

Het deel cultuurplein moet veranderen in cultuurpark. Op de ondergrondse parking komt een park, geen plein. Wij hebben in Hasselt met ondermeer het kolonel Dusartplein al voldoende plein.

Dit is een park. In dit park kunnen evenementen plaats vinden maar in het groen, niet op een stenen plein.

Belangrijk: het cultureel centrum is gebouwd in het park, niet aan de rand van het park. Zo moeten we het CC blijven ervaren: omringd door groen, gelegen in het stadspark.

Tijdig de bovengrondse delen (lift/trappenhuis/ventilatie parking) van de ondergrondse parking integreren in het ontwerp. De plannen zijn immers al klaar van de ondergrondse parking. De openbare bekendmaking gebeurt in februari 2015.

http://www.redhetstadspark.info

http://www.hasselt.be/stadspark

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s