Stijn Meuris duikt op bij Hart Boven Hard

Standaard

stijn meuris

Op de tweede provinciale meeting van Hart Boven Hard in de Oude Gevangenis op dinsdag 16 december 2014 dook Stijn Meuris onaangekondigd op om steun te vragen voor zijn project van elf BV’s inzake de ingebrekenstelling van vier Belgische overheden voor de rechtbank, omdat ze onvoldoende doen om maatregelen te nemen – die de gemeenschap geld kosten – voor het terugdringen van de CO2 in ons klimaat met zeepeil- en temperatuurverhogingen tot gevolg.

Hij noemde Vlaams Minister van Leefmilieu Joke Schauvieghe (CD&V) een marionet van de vervuilende industrie, die Vlaams minister en dan nog van leefmilieu is, geplaatst tegen haar goesting door de partij die toch de zorg voor ons leefmilieu op een heel laag peil plaatst. Hij wou dan ook een nauwe samenwerking met HBH, die dezelfde doelstellingen met klimaat in de rij nastreven.

jan vranken

De 70 toehoorders – waaronder heel wat nieuwe jongeren en studenten – waren ook nog getuige van het verhaal van Emeritus Professor Jan Vranken over de gevolgen van het rechtse besparingsbeleid van de regeringen voor de kwetsbare in onze samenleving in zijn spraakmakend boek ‘Tatcher aan de Schelde’.

wouter hillaert

Voorts waren er nog hartenwensen van professionele werkers in de jeugdwelzijnszorg, voor het Huurdersyndicaat en voor de werking van kansarmoede en gelijkheid. Er werd afgesloten Wouter Hillaert, mede-initiatiefnemer van HBH nationaal, die aanbevelingen meekreeg om te zorgen voor een betere communicatie en strategie met termijnvisie voor meer aandacht in de media om de publieke opinie aan te spreken.  Danie Jordens was zaalverantwoordelijke en Lisa Huygen zorgde voor de muzikale intermezzo’s.

lisa huygen

Er werd gepleit dat iedere geëngageerde uit zijn comforzone treedt om samen de krachten te bundelen om voor een ander beleid met visie te gaan. Alvast op 15 januari 2015 is de derde sessie van HBH in de Oude Gevangenis gepland. Op 29 maart 2015 vindt een nationale betoging van HBH plaats in Brussel.

http://www.hartbovenhard.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s