Provinciale ambtenaren planten onbezoldigd 1660 bomen op 15 december 2014

Standaard

Op de nationale stakingsdag 15 december 2014 zal een delegatie provinciale ambtenaren op een alternatieve manier staken. Zo’n 25 provinciale ambtenaren zullen zich die dag onbezoldigd inzetten voor een beter Limburg via een boomplantactie. Op deze manier willen zij als staker duidelijk maken dat ze kiezen voor positieve actie.

Maandag om 11u zal een 25-tal collega’s van het Limburgse provinciebestuur, uitgerust met laarzen en spades, 1660 bomen planten op het perceel in de Rechtstraat 71 in Alken.

Hiermee zetten de ambtenaren zich enerzijds in voor het behoud van de Limburgse natuur, die een belangrijk basis is voor de welvaart van onze provincie. Met de actie willen ze aangeven dat hun economische toekomst ook van zachte waarden afhangt.

Anderzijds steunen ze met deze actie de Bosgroep Zuid-Limburg. Dit is een vzw die net als heel wat andere provinciale diensten en organisaties zwaar te lijden zal hebben onder de besparingen en hervormingen van de nieuwe Vlaamse regering. Voor de actievoerders is ook het behoud van de provincie Limburg met haar bevoegdheden – die voor Limburg van een groot maatschappelijk belang zijn – een belangrijke eis.

Zachte betogingen

Deze actie wil niet zomaar de noodzaak van besparingen en bestuurlijke hervormingen in vraag stellen, maar wil wel protesteren tegen de manier waarop de regeringen van ons land die wil doorvoeren. Dat moet doordachter, socialer, duurzamer, eerlijker en transparanter gebeuren. Dit geldt ook voor de hervorming van het provinciebestuur.

De ambtenaren staan overigens helemaal achter de inhoudelijke eisen van de verschillende vakbonden. Heel wat van onze deelnemers zijn lid van een vakbond en hebben over deze actie gesproken met hun afgevaardigde. Staken doe je niet zomaar als werknemer. Je leidt loonverlies en loopt bepaalde risico’s. Maar zij willen zoals heel veel andere werknemers in dit land duidelijk maken dat ze een warme samenleving willen en een goede toekomst voor hen en hun kinderen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s