Toon Eerdekens maakt zich zorgen over beperkte economische waarde van plastic

Standaard

Tijdens een statiegelddebat in Antwerpen op zaterdag 30 november 2014 constateerde Toon Eerdekens dat linkse partijen duidelijk voorstander waren van statiegeld op plastic en blikken verpakking, terwijl CD&V, Open VLD en N-VA meer willen inzetten in opvoeding, wat volgens hem gestuurd wordt door valse gegevens van de overheid. De afvalkunstenaar hekelde verder in zijn powerpoint de toenemende diefstallen van oud papier en pmd-zakken met plastic en blik voor de neus van de afvalophaling.

Uit de inhoud van de pmd-zakken is blik voor zijn financiële waarde erg gewild voor dieven, terwijl het plastic gewoon terechtkomt bij de restafval – waar het niet thuishoort bij de ophaling – of bij het zwerfvuil.

“Voor plastiek heeft niemand economische interesse. Wel voor mensen die het inzamelen omdat ze de ramp niet meer kunnen aanzien. Dat bewijst nog maar eens de beperkte economische waarde van plastic. Slechts als de industrie het plastiek zuiver, gesorteerd, gratis en gesubsidieerd plastic krijgt afgeleverd op hun fabriek, is het rendabel. Dieven kunnen er niks mee, wegens véél te veel volume voor een lage rendabiliteit”, zucht Eerdekens.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s