Vlaams Belang Limburg voert actie tegen asociale belastingverhogingen op 1 december 2014 in Hasselt

Standaard

Mandatarissen en militanten van het Vlaams Belang zullen op maandag 1 december 2014 vanaf 16u30 actie voeren aan het station van Hasselt. De actie kadert in de nationale actieweek van de Vlaamse-nationale partij die de gecamoufleerde belastingverhogingen van de Vlaamse en federale regering aan de kaak stelt.

Onder de noemer ‘En wat krijgt u van de Sint? De rekening!’ wijst het Vlaams Belang op de belastingfactuur die de regeringspartijen door de strot van de Vlaming duwen. Chris Janssens, fractieleider Vlaams Parlement: “In plaats van de beloofde zoetigheden die ons voor de verkiezingen werden beloofd, stelt de Vlaming vandaag vast dat er een gepeperde rekening in zijn schoentje ligt.”

Janssens wijst onder meer op het asociale karakter van de belastingverhogingen: “Onder het mom van besparingen worden de tarieven van basisbehoeften zoals gas, elektriciteit en water fors opgeschroefd en verdubbelt men de zorgpremie. Bovendien wordt door de indexsprong en de verhoging van de pensioenleeftijd gemorreld aan rechten waar onze werknemers een jarenlange strijd voor hebben gevoerd.”

Het Vlaams Belang betwist bovendien dat de maatregelen noodzakelijk zijn om de rekeningen te doen kloppen. Janssens: “Terwijl de Vlaming steeds dieper in de buidel moet tasten, laat men twee heilige huisjes onaangeroerd: de kostprijs van de immigratie – 7 miljard per jaar – en de transfers naar Wallonië die elke Vlaming jaarlijks 2.700 euro kosten. Indien men deze taboes laat sneuvelen, is nochtans een sterk sociaaleconomisch herstelbeleid mogelijk dat onze welvaart garandeert én ons sociaal model overeind houdt,” besluit Chris Janssens.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s