“Sporting Hasselt niet betrokken bij zoektocht stadion”

Standaard

Het Stedelijk Sportstadion ligt er bouwvallig bij. Daarom richtte het stadsbestuur een werkgroep op die een locatiestudie zou uitvoeren. “Van die werkgroep bestaan er geen verslagen en niemand van Sporting Hasselt is er in opgenomen. Transparant kunnen we dit niet echt noemen,” klaagt Jan Wouters (N-VA) de werkwijze aan. 

“De toestand  van het Stedelijk Sportstadion is al jaren een probleem. Door het te negeren, hebben de opeenvolgende stadsbesturen dit probleem alleen maar groter gemaakt. Tot op het moment dat de toestand hallucinant wordt. Nu dus. Ik heb het vorige week met mijn eigen ogen kunnen zien. In dergelijke accommodatie kan er geen club van nationaal niveau spelen. Het is bewonderenswaardig dat Sporting dat wel doet,” schetst Jan Wouters de ernst van de situatie.

“Dat het stadsbestuur de economisch interessante gronden waar de club op ligt, te gelde wil maken, is geen geheim. Dat is voor N-VA Hasselt op zich ook geen probleem. Er wordt dan wel een volwaardig alternatief gevraagd,” aldus Wouters. “Dat lijkt me logisch. Je kan 600 jeugdspelers toch niet op straat gooien?” 

Betrokkenheid 

Daarom werd er een werkgroep in het leven geroepen die belast werd met een locatiestudie: “Het stadsbestuur beweert sterk in te zetten op betrokkenheid. Hoe kan je dan verklaren dat het bestuur van Sporting Hasselt niet betrokken wordt bij een werkgroep die een locatiestudie uitvoert voor haar eigen nieuwe stadion? Mogen ze niet weten wat daar allemaal gezegd en gedaan wordt? Of niet gedaan wordt?” vraagt Jan Wouters zich af. 

Transparantie 

“Want overhaast te werk gaan in dit dossier, dàt kan je het stadsbestuur niet verwijten,” laakt Wouters de lakse en ongeïnteresseerde houding van de stad. “De werkgroep is tot op vandaag drie keer samengekomen en er is  geen nieuwe vergadering gepland. Vergaderverslagen bestaan niet. Hoe kan je dan weten wat ze daar allemaal doen? Een totaal gebrek aan transparantie richting de club en de fans,” aldus Jan Wouters. 

Sporting Hasselt staat momenteel derde in de rangschikking. Een plaats die recht geeft op een eindrondeticket en een eventuele promotie naar tweede klasse. In het huidige stadion is dat niet haalbaar. “De manier waarop het stadsbestuur met dit dossier omgaat, is hemeltergend,” besluit Wouters.

“N-VA Hasselt zal zich blijven inzetten voor alle sporten in Hasselt, in al zijn aspecten en op alle niveaus. Het dossier van het Stedelijk Sportstadion is echter zo grotesk dat we dit met bijzondere aandacht zullen blijven opvolgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s