Ivo Konings (sp.a) countert N-VA Hasselt inzake bordenoorlog UPDATE

Standaard

Het Hasselts stadsverbod om nog onvergunde uitstallingen op openbaar domein in de stadskern te plaatsen deint uit.

Eerder publiceerden we een bericht van N-VA Hasselt, die het stadsbestuur terugroept in haar beslissing om de borden niet te verwijderen, maar wel te zorgen voor een oplossing in overleg met de handelaars.

“N-VA Hasselt stelt de veiligheid en de toegankelijkheid van de bezoekers van onze prachtige binnenstad altijd voorop“, stellen ze in die bewuste tekst.

Rolstoelgebruiker en tevens socialistisch raadslid Ivo Konings reageert dan ook furieus op hun voorstel. “We hebben lange tijd gestreden voor veiligere en toegankelijker stoepen in de binnenstad en nu komt N-VA Hasselt op de proppen om even de sympathieke uit te hangen”, aldus Konings.

“Trouwens die borden moesten weg van het openbaar domein, omdat er veel te veel klachten van rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens binnenkwamen bij het stadsbestuur”, voegt hij er nog aan toe.

Inmiddels staan veel borden op privégrond of op vergunde terrassen of zelfs de de breedte tegen de gevels, zodat de weg vrijblijft voor rolstoelgebruikers, ouderen met rollators en kinderkoetsen.

Einde van deze story? Volgens TVL heeft iemand in opdracht van het stadbestuur foto’s genomen van reclameborden die niet werden verwijderd vóór 24 november 2014 van het openbaar domein. Op woensdag 26 november 2014 zullen de stadsdiensten dan die borden verwijderen op kosten van de overtreder. Maar daar zal slager Frrans Brepoels aan de Zuivelmarkt zich hevig tegen verzetten. We kijken uit naar de confrontatie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s