Waarom stelt stadsbestuur geen aparte regels op voor plaatsing sandwichborden in stadskern?

Standaard

De hele heibel rond de verwijdering van die sandwichborden in de Hasseltse binnenstad op openbaar domein toch veel makkelijker op te lossen, dan de abrupte oplossing van het schepencollege. Nu lijkt er weer een oorlog tussen handelaars en horeca tegen het stadsbestuur voor het behoud van die onvergunde installaties, omdat  het schepencollege in een heftige brief directe confrontatie binnen enkele dagen met de bordenbezitters in de binnenstad opzoekt. We laten het in het midden of het al dan niet in overleg is gebeurd, want elke partij heeft zijn overtuiging.

Door veelvuldige klachten van rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens heeft het stadsbestuur beslist om alle onvergunde uitstallingen in het straatbeeld van de binnenstad te verwijderen. We zeggen hier wel over onvergunde objecten, waarvoor geen vergunning is afgeleverd door het stadsbestuur.  Maar op welke reglementering is deze vergunning dan wel gebaseerd? Op het politiereglement? Over die borden bestaat er geen echte wetgeving en daar zit de knoop.

Iedereen plaatst maar borden, waar hij wil in het straatbeeld. Maar als het stadsbestuur nu eens werk zou maken met een duidelijke regelgeving – vorm, afmetingen, plaatsing.. – met vergunning eraangekoppeld op te stellen en eventueel met een taks, dan weet iedere handelaar en horecahouder, waaraan hij zich moet houden na goede communicatie, zodat er geen belemmering meer is voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Hetzelfde is voor de vele terrassen, die nog steeds wachten op een nieuw terrasreglement.

Voor vooral de pas startende zaken en zaken in de zijstraten is deze aanpak van het stadsbestuur heel hard. Sommigen hebben die plakkaten nodig om aan klantenbinding te doen. 

Bij het stadsbestuur zouden ze eerder eens rustig nadenken in overleg met betrokken partijen om te zoeken naar een alternatief in plaats van de harde aanpak in een stad, die zich volop verder aan het ontwikkelen is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s