Nieuwe schepen met visie en frisse ideeën, aub! UPDATE

Standaard

Rob Beenders (sp.a) is vanaf 1 januari 2015 geen schepen meer in Hasselt. Hij zet alles voortaan op het Vlaamse niveau als Vlaams volksvertegenwoordiger en gaat partijgenote Ingrid Lieten bijstaan bij de versterking en verjonging van de sp.a in Limburg.

Als opvolgers worden twee mannen uit het kartel Helemaal Hasselt met de nodige schepenervaring genoemd: Michiel Liefsoens van Kuringen en Carlo Gysens ook uit Kuringen. Liefsoens zetelt momenteel als raadslid in de gemeenteraad en Gysens draait mee als gemeenteraadsvoorzitter. Ook Frank Vandenhoudt als oud-OCMW-voorzitter uit Runkst en rolstoelraadslid Ivo Konings uit de Sint-Martinuswijk – die de plaats innam van Stijn Stijnen – zijn mogelijke kandidaten. En ook Runkster raadslid Habib El Ouakili – verkozen voor de gemeenteraad in 2012 en 6de op de lijst van Ingrid Lieten voor het Hasselts parlement – ligt volgens TVL in pole position.

Dat zou betekenen dat in het schepencollege – indien voor 1 van de 2 wordt gekozen – naast Gerald Corthouts (CD&V) er 2 schepenen uit Kuringen zouden zetelen. Als het Vandenhoudt wordt, heeft Runkst drie schepenen, naast Valerie Del Re en Joost Venken (Groen). Ivo Konings is vroeger al schepen geweest.

Vast staat al dat Rob Beenders fractieleider in de gemeenteraad wordt ter vervanging van Frank Vandenhoudt.

Wie ook de nieuwe schepen wordt, hij zeker het beleid van zijn voorganger op gebied van sport en mobilitein zal verderzetten. Dat houdt niet alleen in, vergaderen en goed communiceren met pers en burger om de publieke opinie te overtuigen, maar ook met een goede visie en frisse ideeën om het gemeentebeleid en de uitvoering naar de Hasseltse gemeenschap te ondersteunen.

Geweten is ook dat Liefsoens schepen Michel Froidmont na drie jaar legislatuur zou opvolgen.

Mogelijk komt er ook een bevoegdheidswissel binnen het schepencollege.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s