Meer arbeidsmobiliteit kan nog meer files veroorzaken

Standaard

De Corda Campus verwelkoomde op dinsdag 14 oktober 2014 op uitnodiging van Lut Wyers van Cocomo de bekende Amerikaanse prof en creativiteitsgoeroe Dennis Cheek voor een lezing in het kader van de sluiting van Ford Genk.

Cheek pleitte voor meer arbeidsmobiliteit van flexibele Limburgse werkzoekenden naar andere regio’s in afwachting op de lange heropleving van de Limburgse economie na de sluiting van Ford Genk – gelijk in de Verenigde Staten dat het geval is – niettegenstaande Limburg goede troeven op gebied van goed opgeleide werknemers, talenkennis, ecologische bewustzijn en een grote culturele diversiteit in handen heeft.

Wat hij wil hebben is de flexibiliteit van toekomstige werknemers uithollen door hen in massa naar andere regio’s in ons landje en buitenland te sturen om te gaan werken, al dan niet met mogelijke verhuis met of zonder gezin of met een dagelijkse verre verplaatsing met auto of openbaar vervoer, in combinatie met voetwerk of fietsen.

Aangezien het openbaar vervoer in afgelegen werkplekken dikwijls niet goed voorzien zijn, zullen vele van deze flexibele toekomstige werknemers kiezen voor particulier vervoer, mogelijk met carpooling. Meer wagens stimuleren dan wel grotere files. Ook het sociaal leven van flexibelen kan onder lijden.

Maar inderdaad, meer arbeidsmobiliteit kan een deelse oplossing zijn voor de grote werkloosheid in onze provincie, waar nog de komende jaren heel wat werkgelegenheid moet gecreëerd worden via extra investeringen van nieuwe beloftevolle ondernemingen of uitbreiding van plaatselijke kmo’s, met oog op meer innovatie en productie voor meer export naar verre oorden.

http://www.cordacampus.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s