Sportingbestuur reageert op uitlatingen van Rob Beenders met open brief

Standaard

Sporting Hasselt heeft met grote verontwaardiging kennis genomen van het artikel in de media (Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws) op donderdag 11 september 2014 en meer bepaald van de verklaringen van de schepen van sport Rob Beenders. Deze laatste reageerde op een vraag over het stedelijk sportstadion die door de N-VA zonder medeweten van de club gesteld werd in de laatste gemeenteraad en hierbij ging hij plots de club allerlei verwijten toesturen.

Klaarblijkelijk wordt vergeten dat de nieuwe vzw KS Hasselt na de vereffening einde 2011 de voetbalclub, die op sterven na dood was, terug met succes heeft opgestart. De nieuwe vzw KS Hasselt werd geconfronteerd met een volledig verwaarloosd en verouderd stedelijk sportstadion. De heer Beenders moet weten dat de stad Hasselt als eigenaar van de installaties de verplichting heeft de veiligheid van de gebruikers en de bezoekers te waarborgen en hierbij mag ze haar eigen nalatigheid niet afwentelen op de nieuwe vzw.

De heer Beenders verwijt Sporting Hasselt dat ze als enige Hasseltse club geen gebruik zou maken van de bestaande infrastructuursubsidies waar per één euro ook één euro wordt opgelegd door de stad. Hierdoor geeft hij duidelijk blijk van een totaal gebrek aan dossierkennis vermits bij de plaatsing van de hob-units, zijnde de jeugdkleedkamers, deze regeling werd toegepast met medeweten van het college van Burgemeester en Schepenen en alleszins ook van de toenmalige sportdirecteur de heer Merken, die daar trouwens sterk op aandrong. De verklaring van de heer Beenders is des te meer onbegrijpelijk gezien de club nauwelijks 14 dagen voordien een dergelijke aanvraag heeft ingediend. Zelfs de oude vzw heeft ook regelmatig beroep gedaan op investeringssubsidies.

De club moet tevens vaststellen dat de heer Beenders de infrastructuurwerken aan het stedelijk sportstadion onder de euro per euro-regeling rangschikt terwijl herhaaldelijk hij zelf en zijn voorgangster verklaard hebben dat in het kader van de veiligheid een afzonderlijke aanvraag ingediend diende te worden.

De verklaringen van de heer Beenders zijn voor de club vreselijk storend omdat de club sinds de overname na de vereffening voor meer dan 150.000 euro heeft geïnvesteerd onder meer in renovatie van de jeugdkleedkamers, de heraanleg van de velden, de hob-units, de aankoop van werktuigen voor terreinbewerking, de versterking van de verlichting,… zonder de normale werkings- en onderhoudskosten mee te rekenen. Recent werd bovendien Runkst vv overgenomen met nogmaals een bijkomende, aanzienlijke investering. Bovendien dient te worden benadrukt dat de club alle schulden van de vereffening van de oude vzw integraal heeft overgenomen.

Ook is de club ontstemd dat de schepen van sport totaal vergeet dat de club in het belang van het Hasselts voetbal de site Ten Hove in Kermt heeft overgedragen in het kader van de toenmalige fusieplannen “Spalbeek-Kuringen-Stokrooie” zonder enige compensatie! Ook hier werden in het verleden -in het kader van de investeringssubsidies- aanzienlijke kosten door de oude vzw gedragen!

De heer Beenders realiseert zich duidelijk niet welke enorme imagoschade zijn verklaringen kunnen aanrichten. De 451 jeugdspelers, de talrijke medewerkers en de supporters die jarenlang sereen deze aanslepende situatie hebben getolereerd, verdienen dit niet. Toch vraagt de club aan zijn supporters, spelers en leden om de verklaringen te kaderen in onwetendheid, rustig te blijven en bovenal verder mee te werken aan de uitbouw van de club.

Dankzij de niet-aflatende inzet van de bestuurders en de medewerkers van deze prachtige traditieclub bestaat Sporting Hasselt nog steeds. Het is zeer pijnlijk dat de heer Beenders dergelijke onjuiste verklaringen de wereld instuurt op de vooravond van de viering van het 50-jarig bestaan van de club.

De club vraagt daarom met aandrang dat de heer Beenders zich in de toekomst zal onthouden van het verspreiden van onwaarheden en zij zal er op toezien dat hij zijn functie als schepen van sport correct uitvoert en rekening zal houden met de gerechtvaardigde verzuchtingen van Sporting Hasselt. Deze conflictsituatie werd door de club niet gezocht, maar zij blijft bereid tot een constructieve dialoog.

Namens de raad van bestuur van vzw KS Hasselt.

http://www.sportinghasselt.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s