Beenders krijgt raad om tegen te stemmen

Standaard

Na de goedkeuring voor de aanleg van tramlijn 1 Maastricht-Hasselt in de vorige legislatuur met N-VA/CD&V/sp.a en een uitdrukkelijke melding in het huidige Vlaams regeerakkoord met N-VA/CD&V/Open Vld dat de sneltram Hasselt Maastricht als prioritair project wordt uitgevoerd, blijkt het volgens Vlaams Volksvertegenwoordiger en Hasselts mobiliteitsschepen Rob Beenders (sp.a) dat N-VA Hasselt met gespleten tong spreekt.

Oorzaak was de tegenstemming van N-VA Hasselt met Jan Wouters als woordvoerder op de gemeenteraad van 9 september 2014 over een technisch dossier – de heraanleg van wegen en stoepen op plaatsen waar de sporen komen te liggen – rond de aanleg van de eerste Spartacussneltramlijn Hasselt-Maastricht en de raad die raadslid Wouters ook gaf aan Beenders om eveneens tegen te stemmen in het Vlaamse Parlement.

De bevoegdheid voor de uitvoering van Spartacus valt onder mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) en de voorzitster van de Commissie Mobiliteit is Hasseltse Lies Jans (N-VA).

Reeds gezegd is dat N-VA Hasselt zich steeds heeft verzet tegen de komst van Spartacus, terwijl de Vlaamse Regering toch haar fiat gaf in vorige legislatuur. N-VA Limburg is pro, maar Vlaams Kamervoorzitter Peumans (N-VA) gaf eerder prioriteit aan de aanleg van een tramverbinding tussen Neerpelt en Hasselt en fronste ook de wenkbrauwen aan de al dan niet resultaatgebonden budgetten voor de aanleg van Spartacus.

Rob Beenders (sp.a) gaat nu het juiste standpunt van N-VA over Spartacuslijn 1 en uitbreiding van twee andere lijnen in Limburg stellen aan Minister Weyts (N-VA) in het Vlaamse Parlement. Ook vraagt hij zich af in hoeverre Lies Jans (N-VA) dit dossier zal verdedigen in de mobiliteitscommissie, waar Beenders trouwens ook inzit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s