Beenders haalt bakkenvolle kritiek van Sporting Hasselt in nek UPDATE

Standaard

Bij Sporting Hasselt zijn ze niet te spreken over de uitspraken van sportschepen Rob Beenders in een interview in HBVL op donderdag 11 september 2014 over de plannen van nieuwe accommodatie voor het vervallen oude stadion. Ondanks de grote inspanningen van de familie Stijnen dreigt de Spor in het niets te verzinken zonder een goed uitgerust en modern stadion.

Uitlatingen dat de Spor zijn matchen maar moet spelen op het veld van concurrent Hades Kiewit, mochten ze een wedstrijd ooit in Tweede Nationale spelen, zet ontzettend kwaad bloed bij het bestuur van Sporting Hasselt. Weinig respect voor bestuur, spelers en vrijwillige medewerkers, vinden ze bij de Spor. De Spor leeft opnieuw onder de Hasselaren en dat wil het bestuur ook zo behouden.

Immers hun accommodatie is na zware bekermatchincidenten tegen Beerschot niet geldig meer verklaard voor competitievoetbal in 1ste en 2de Nationale door de KBVB

Het clubbestuur van de Spor zal zich nu intern beraden en met een gepaste reactie voor de dag komen.

Het bestuur is niet te vinden voor een groot sportcomplex met veel tralala, maar wel voor een gezellig kuipke voor hooguit 10.000 bezoekers met grondige renovatie en mogelijk wat nieuwbouw aan het Stedelijk Sportstadion aan de Oude Kuringerbaan.

REACTIE

Rob Beenders blijft bij zijn uitspraken, aangezien hij ze correct vindt.

“Mijn reactie was noodzakelijk, omdat N-VA me woorden in de mond heeft gelegd die zo niet zijn uitgesproken in de gemeenteraad. Samen met collega Tom Vandeput werken we met een werkgroep aan een locatiestudie en de diensten werken momenteel een raming uit om een beeld te krijgen van de financieringen die nodig zijn voor het huidig stadion”.

“Als schepen en als bestuur kunnen we nu geen garantie geven dat Sporting volgend jaar een nieuw stadion zou hebben, dat is praktisch niet mogelijk. We moeten elke voetbalclub de steun geven die zij nodig hebben en dat gebeurt in overleg, niet met grote woorden in persberichten”, aldus Rob Beenders.
Advertenties

2 gedachtes over “Beenders haalt bakkenvolle kritiek van Sporting Hasselt in nek UPDATE

  1. marc

    wat met de beloftes ivm aanpassingen die zouden gebeuren voor augustus 2013? deze staan nochtans zwart op wit vermeld. Is mr Beenders vergeten dat het stadion eigendom van de stad is?

  2. Jarno Roppe

    Rob Beenders vergeet precies dat de stad verantwoordelijk is voor de staat van haar gebouwen. Een nieuw megalomaan stadhuis gaat voor op de veiligheid van jeugdspelertjes en supporters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s