Oppositie verslikt zich bij aanhoren mare over nieuw Hasselts stadhuis

Standaard

N-VA en Open Vld Hasselt zijn niet te spreken over de kostprijs van het nieuwe Hasseltse stadhuis op de voormalige rijkswachtkazernesite. Ruim 53 miljoen moet het stadsbestuur ophoesten voor dit volgens de oppositie megalomaan project. Wel tegen een vaste prestatiegerichte prijs, zonder bijkomende kosten.

N-VA Hasselt is zeker niet tegen een nieuw stadhuis, maar hekelt dit peperduur prestigeproject en vindt dat het met minder geld en ook kleiner kon gebouwd worden. Toch vinden ze een kostenverlaging door het gebruik van meer duurzame materialen en energiebesparingen positief in de nieuwbouw.

Open Vld Hasselt steigert, wanneer ze horen dat het stadsbestuur gaat concurreren met de privésector door handelspanden in het nieuwe stadhuis te verhuren, wanneer er in de stadskern zoveel leegstand is.

De bouwkosten voor het nieuw stadhuis worden geboekt op de rekening van het Autonoom Gemeentebedrijf, dat al schulden draagt van onder andere de bouw van de Ethiasarena, de bouw van een nieuw zwembad, de aanleg van ondergrondse parkings aan de Blauwe Boulevard en het CC van Hasselt. Volgens de coalitie is dat een berekend risico met zekerheid van opbrengsten bij gebruik om schulden af te lossen.

Wat we ten laatste willen aanhalen over deze berichtgeving van het nieuw stadhuis is dat de mare al op vrijdag 22 augustus 2014 is gelekt naar HBVL. De overige pers werd ingelicht op maandag 25 augustus 2014 tijdens een persconferentie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s