Stedelijk Sportstadion kan best kuipke worden

Standaard

De infrastructuur van het Stedelijk Sportstadion aan de Oude Kuringerbaan in Hasselt – de thuisbasis van Sporting Hasselt – ligt in verval en is niet goed genoeg meer voor voetbal in Tweede Nationale wegens afkeuring door de Voetbalbond.

Een grondige renovatiebeurt met wat nieuwbouw rondom het terrein om een gezellig kuipke te vormen, is een efficiëntere en goedkopere oplossing dan een peperduur stadion te bouwen, waar tussen haakjes nog nauwelijks ruimtelijk gezien plaats voor is.

Toen de laatste zittribune in het jaar van promotie naar Eerste Nationale van Sporting werd opgetrokken, was voorzien dat er ook aan weerszijden van het terrein zo’n tribune zou komen, maar jammer genoeg zijn deze gefaseerde bouwfases in de kiem gesmoord, evenals de renovatiewerken van het stadion.

Het zou best kunnen om met een klein budget betonnen zittribunes bij te plaatsen en de inkomfrastructuur te vernieuwen. Goed en gezellig voor 8 à 10.000 bezoekers, in plaats van een stadion te bouwen voor 20.000 bezoekers, dat toch maar voor bijlange niet de helft kan gevuld worden. Trouwens clubs in hogere afdelingen delen in de inkomsten van de televisierechten, mocht Sporting ooit promoveren. Almaar meer volgen mensen hun club op televisie. En zo moet er ook niet gezorgd worden voor extra parkeerplaatsen.

Het best zou zijn dat alle werken in één adem worden afgewerkt en niet in fases. Zeker mag het stadsbestuur zich niet laten overdonderen door de bedrijfswereld, die weeral pleiten voor exclusieve plaatsen, want als het minder goed gaat, kunnen dezen weer opstappen en dan zit men weer met de gebakken peren.

Prestigedrang kan veel kapotmaken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s