Toon Eerdekens NIET bijgetreden in strijd tegen plastic afval

Standaard

Toon Eerdekens kon niet juichen toen hij hoorde over het project van de 19-jarige Delftse uitvinder Boyan Slat om grote hoeveelheden plastic uit de oceanen te vissen via een honderd kilometer lange en drie meter hoge vangarm in V-vorm, die op strategische plekken aan de zeebodem wordt vastgemaakt.

Tegen 2020 wil Slat zijn uitvinding inzetten tussen Hawaï en Californië, een van de meest met plastic vervuilde plekken op zee. Door de zeestroming komt het plastic vanzelf naar de punt van de V toe. Daar wordt het omhooggepompt en opgeslagen en vervolgens opgehaald door een tanker.

Niettegenstaande Slat de nodige fondsen voor 2 miljoen dollar in te zamelen voor nog maar een testcase, maakt Eerdekens zich woedend over dit bericht van De Redactie, omdat hij ze verwijt geen dieper onderzoek te doen.

Naast een uithaal naar de pers – die niet is geïnteresseerd in de cijfers van zijn telling van plastic afval op de openbare weg versus de volgens hem veel te lage en officiële cijfers van OVAM – stelt hij zich op als voorstander om de kraan van de plastic afvaltoevoer in de oceanen toe te draaien.

Anders dweilt Slat met de kraan open. Tien jaar plastic opruiming zal niks helpen, aangezien er steeds bijkomt.

Advertenties

3 gedachtes over “Toon Eerdekens NIET bijgetreden in strijd tegen plastic afval

  1. Toon Eerdekens heeft groot gelijk, al is dat niet wat de industrie en de politiek willen horen. Liever blijven geld verdienen op kap van de planeet en onze gezondheid. Het produceren en gebruiken van wegwerpverpakkingen moet sterk afgeremd worden.

  2. laat ons allen zoveel mogelijk langs de weg gooien want het opruimen schept arbeidsplaatsen en het brengt ook nog euro’s op voor de verenigingen die opruimen. maak de afvalzakken (betaald wegwerpgedoe) nog wat duurder en er komt nog meer rommel langs de wegen. indien er geen enkel stuk afval meer langs de weg te vinden zou zijn, hoeveel mensen zouden dan hun werk verliezen ? laat toon eerdekens ook eens naar de wielerwedstrijden kijken aub, ziet die dat niet wat daar allemaal mag weg geworpen worden onder de ogen van politie, inrichters en toeschouwers ? zijn die dan zoveel beter dan wij? die dopingmannen maar droppen in de natuur en wij sorteren en de zak in zeker, ja? dat gelooft ge toch zelf niet…

  3. Mathieu Wolkers

    Het één sluit het andere toch niet uit?
    Het is nogal kortzichtig van Toon Eerdekens om tegen een methode te zijn die kan worden gebruikt om zwerfvuil op te ruimen.
    Dat je OOK zwerfvuil moet voorkomen is een evidentie. Toon Eerdekens is wat mij bereft een relschopper die zich druk maakt over alles en iedereen die niet voor de volle honderd procent de woorden van Eerdekens gebruikt. Laatst was er ook een relletje met De Inspecteur op Radio 2 omdat die zou gezegd hebben dat je beter plastic gebrukt dan glazen flessen. Klopt niet als je de website van Radio 2 naleest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s